Alföldi Róbert-interjú


Brúnó (18éves) - 3 éve

Alföldi Róbert nevét ma Magyarországon szinte mindenki ismeri. Aki nem, annak elöljáróban csak annyit, hogy ő az, aki már több mint 50 szerepet eljátszott, több mint 50 darabot megrendezett, és több mint 20 díjat zsebelt be karrierje kezdete óta. Adott volt, tehát a lehetőség, hogy megkérdezzem, melyiket szereti jobban csinálni, a rendezést, vagy a színjátszást.

Mindkettőt ugyanúgy szeretem, ha az egyiket jobban szeretném, akkor a másikat nem csinálnám, de alapvetően színészként végeztem az főiskolán.

Mi tudja még motiválni ennyi idő után?

Az, hogy érdekel, amit csinálok, nem a sikerért csinálom.

Van olyan darab, amit szívesen megrendezne, vagy olyan szerep, amit szívesen eljátszana?

Az, hogy mit rendeznék meg, abból még sok minden van, az, hogy mit játszanék el, az nem tőlem függ. Igazából nem volt soha álomszerepem, mert az nem rajtam múlik, hogy megkapom-e azt a szerepet, ezért nem is álmodozom róla.

Mit kell tennie Ön szerint egy fiatalnak, ha színész akar lenni?

Szerintem az a nagy szerencse, ha van valami, ami nagyon érdekli az embert, és hogyha nagyon érdekli valami és mindent megtesz annak az eléréséért, akkor -én azt tapasztaltam- hogy el is fogja érni. Ez nem biztos, hogy így van, ez az én tapasztalatom. És azt gondolom, hogy úgy kell csinálni, hogyha nem sikerül a dolog, akkor se úgy érezd, hogy rajtad múlott.

Ön, hogy látja magát? Kívülről egy nagyon maximalista embernek tűnik, ez így is van?

Én szeretem tisztességgel elvégezni a munkámat, félgőzzel csinálni valamit, az nem olyan élvezetes. Szerintem az az alap, hogyha valaki elvállal valamit, akkor azt maximálisan csinálja. Emellett nem marad sok szabadidő, kéne több, de hát erre senki nem kényszerít, hogy csináljam.

Hogy tudja megoldani, ha van egy rosszabb napja, és érzi, hogy nem úgy ment a dolog, ahogy kellett volna?

Sehogy, el kell fogadni. Rossz kedved lesz utána. Szerintem ez az élet normális velejárója, ezzel szembesülni kell, és valahogy meg kell oldani, másnap pedig túllépni rajta. Ugyanúgy kell tovább csinálni, mintha mi sem történt volna. Ez mindig az adott naptól, a munkától és ezer más dologtól függ, hogy mikor van rosszabb napja az embernek, olyan nap nincs amikor minden úgy megy, ahogy szeretnénk. Azért csináljuk, azért érdekel még másnap is, mert aznap nem sikerült minden.

Milyen új feladatokra készül a közeljövőben?

Most volt július elején a Hegedűs a háztetőn bemutatója a Szegedi Szabadtérin,  utána játszom az Apáca Showban szintén Szegeden. Az új évadban játszom a Rózsavölgyi Szalonban egy kétszereplős darabban, utána rendezek egy előadást a Centrál Színházban, a Radnóti Színházban, majd Budaörsön, Szegeden, Ecuadorban, utána ismét a Szegedi Szabadtérin, és még ezt -hála Istennek- tudnám  hosszan sorolni.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on isForrás:

Fotó: Kalmár Lajos

2017 Kidsnews | All rights reserved