Amennyiben egy nő kezdeményez, a férfi csak megadja magát? – a csábítás útja


Szabó P. Dóra (19éves) - 3 éve

A férfi – vadászó, a nő – csábító. Vagy mégsem?  A nemi szerepek tényleg kőbe vannak vésve? A férfi csak akkor férfi, ha vadászik, míg Éva a kígyó összes ravaszságával csábíthat csak? A szerelem nyelvéről már több évtizede megoszlanak a vélemények, és feszülnek egymásnak a nemek és elvek véleményvezérei.

A cikkünkből megtudhatjátok, hogy ledöntöttük e a tabukat és szétfoszlattuk e a sztereotípiákat a hagyományos udvarlást illetően. Nézzük, hogy mi történik akkor, ha egy nő kezdeményez, a férfi tényleg csak megadja magát? Ki hódít, kicsodát?

Fájdalom, komplexusok, lelki sebek.  A feldolgozhatatlan múlt, ami egy az egyben felemészt. Félünk levetni álarcainkat és megnyílni mások előtt. Szükségünk van valakire, aki már-már piedesztálra emel, csodál, gyöngéden bánik velünk. Nincs időnk, legfőképpen türelmünk kivárni, hogy végre valami jó történjen…

Ebben a felgyorsult világban testünk epekedik az érintésért, lelkünket pedig bezárva tartjuk egy sötét szobában. Próbálunk elmenekülni az érzelmi kitörések elől, épp ezért nem lépünk kapcsolatba régi ismerőseinkkel, hanyagoljuk el barátainkat és vagyunk egyedül. De úgyis eljön az a pont, amikor megtörünk. Belenézünk egy tengerkék szempárba és mindent elfeledünk. Megszólítjuk, titokban csodáljuk. Egy idő után megtesszük az első lépést. Bevallunk neki valamit, amit még magunknak sem mertünk bevallani….

 

Az idők kezdete óta az udvarlás a férfiak dolga. Szükség van a hódításra, ismerkedésre, mély beszélgetésekre, csábításra. Az a bizonyos öröm, izgatottság, az odaadó figyelem, elragadtatás csak akkor érhető el, ha kölcsönös szimpátiával mind a két fél közeledik. Ha múzsa szeretnél lenni, ravasznak kell lenned. Tudnod kell visszafogottan, méltóságteljesen, de mégis játékosan és csábítóan viselkedned. Tartózkodónak lenni úgy, hogy közben megőrzöd nőies bájod. Nagybetűs FÉRFI-t szeretnél? Akkor hagyd meg neki a kezdeményezés privilégiumát.

 

Nyílván a hímneműek nagyobb része élvezi, ha egy nő megkívánja és szexuálisan közeledik felé, ám az évezredes beidegződések akkor sem hagyhatók figyelmen kívül. Bármilyen csúnyán hangzik, a csábítás és a nyomulás között csupán hajszálvékony a határ, amit egyik félnek sem szabad átlépni.

 

Soha ne nyomd el a férfi vadászösztöneit. Az  evolúciónak köszönhetően a legerősebb vadász a garancia arra, hogy utódaink életben maradjanak. Adj neki teret, hagyd érvényesülni. Ne légy könnyű préda, szabj határokat, sértődj meg, légy titokzatos. Szólj hozzá, szavaiddal simogasd, vesd le az álarcod s közben csábítsd el a nagy Ő-t.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved