Augusztus 1. – Elhasználtuk az ez évi erőforrásainkat.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Annak ellenére, hogy még 5 hónap van hátra az évből mostanra már elhasználtuk az idei erőforrásainkat, vagyis elfogyott mind ami mellett még fenntartható lenne bolygónk jelenlegi állapotában.

A probléma nem újkeletű, hiszen évről-évre egyre nagyobb ökolábnyomot hagy maga után az emberiség. Global Footprint Network 2003 óta minden évben kiszámolja és összehasonlítja a föld természetes megújuló képességét az emberiség által használt erőforrások mennyiséggel, vagyis bolygónk lakosságának ökolábnyomával.  A túlfogyasztás napja pedig az a nap lesz amikor ez a szint negatívba lép, vagyis többet fogyasztunk, mint amit a föld termelni tud.

A jelenség sajnos egyre durvább méreteket ölt és a növekvő emberiség fokozottan igényli az élelmiszer gyártást, az ásványi anyag kitermelést, így egyre nagyobb mennyiségben írtunk erdőket, amely fokozza a talaj erodálódat, miközben vízhiányt és éghajlati változásokat eredményez.

A jó hír, hogy ez a folyamat visszafordítható lenne például a húsfogyasztás csökkentésével, a házak szigetelésével a környezettudatos fogyasztással, illetve az egyén és társadalmi felelősségvállalásával.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on isForrás:

index.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved