Bravúros továbbjutás, egy lépésre a BL-csoportkörtől a Vidi!


Naan (17éves) - 3 éve

Kiütötte ellenfelét a MOL Vidi FC, így biztos az őszi európai kupaszereplése! A svéd Malmö FF elleni továbbjutás azt jelenti, hogy ha a következő ellenfelét (a görög AEK Athén) is legyőzi a Bajnokok Ligája rájátszásában, akkor ott lesz a BL-csoportkörében, a világ legjobb csapatai közt. 9 éve először magyar csapatként… De ha ez nem sikerülne, akkor sem kell szomorkodni, az Európa-liga főtáblája már biztos!

A papírformának számító luxemburgi Dudelange kiejtése után már tanúi lehettünk egy bravúrnak, amikor is a bolgár bajnok Ludogorec esett áldozatul a Vidinek. A mostani összecsapás előtt sokkal esélyesebbnek tartott svéd Malmö FF otthonában kezdett a székesfehérvári csapat. A vezetést a kék-fehérek szerezték meg Christiansen góljával, de alig 10 percre rá Nego egyenlített egy kissé szerencsés góllal. Ezzel az eredménnyel máris továbbjutásra állt a magyar csapat, de ezt meg is kellett tartani a második meccsen, Felcsúton. Egy nagyon pörgős, néhol kicsit erőszakos, egy Lazovic által kihagyott 11-essel és sok gólhelyzettel tarkított meccsen pedig sikerült is, 0-0.

Ezzel már biztossá vált az EL-csoportkör, ahol olyan nagy hírű csapatokkal találkozhat majd a Vidi, mint például az Újpestet kiejtő spanyol Sevilla, de természetesen a Bajnokok Ligája szereplés lenne a legnagyobb teljesítmény, amiért remélhetőleg minden erejükkel küzdeni fognak a Fejér megyeiek. Az ellenfél a tavalyi görög bajnokság győztese, az AEK Athén lesz, aki ezelőtt a skót bajnok Celticet ejtette ki, ami tükrözi a görög csapat erejét.

A playoff meccseit már nem játszhatja eddigi albérletében, a felcsúti Pancho Arénában a Vidi, hanem a nemzetközi szabályzatnak megfelelő stadionban kell lebonyolítani a meccseket. A választás az idei bajnokságot vezető Fradi otthonára, a budapesti Groupama Arénára esett.

Az odavágót augusztus 22-én rendezik Magyarországon, míg a visszavágóra rá 6 nappal utaznak a görög fővárosba.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved