Hogyan viselkedj egy randevún?!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Mivel napjainkban az illem jól láthatóan hanyatlóban van, sokan állítják, hogy már nincs is igazán súlya az életben. Megmondóemberek ide vagy oda el tudod képzelni, hogy komolyan vedd azt a cégvezetőt, aki a szalvétája helyett a nadrágjába törli a kezét az üzleti vacsorán? Lenyűgöző lesz számodra az a randitárs aki a jól megszervezett vacsora alatt mindvégig a taknyos szipogásával vonta magára az asztaltársaság figyelmét?

Ha tetszik, ha nem, a felnőtté válás során bizony el kell sajátítani a társadalmi érintkezések alapszabályait, hogy érvényesülni tudjunk a felnőtt közösségben. Mivel ezek sokszor nem is olyan egyértelműek segítünk megérteni őket, így ebben a cikkben a tinirandevún előálló alaphelyzetekkel foglalkozunk.

Sokszor nem egyértelmű, hogy kinek kell fizetnie az étteremben, pedig az etikett erre pontos meghatározást ad:

1.

Ha valaki „MEGHÍV” valakit valahová, az bizony egyértelműen azt jelenti, hogy a meghívó fél fizeti a számlát.  Ha felesben vagy a fogyasztás arányában szeretnél fizetni, ebben az esetben a „menjünk el együtt” a helyes kifejezés 😊, így mindenki számára egyértelmű, hogy mindenki állja a saját részét.

Ha egy fiú a randi során felajánlja, hogy fizeti a számlát illetlenség azt nem elfogadni, de ha ettől kellemetlenül érzed magad, menthető a helyzet azzal, ha jelzed, hogy ebben az esetben szívesen fizetnéd te a következő éttermi számlát.

2.

A randevún a telefonod helye a táskádban van. Soha ne tedd az asztalra, mert ezzel azt jelzed a másik számára, hogy ő bizony unalmas és nem szeretnél az érdekes dolgokról lemaradni miközben vele töltöd az idődet.

3.

Soha ne hívj valakit randevúra, ha nem érsz rá az egész estét vele tölteni, hiszen nincs annál kiábrándítóbb dolog, ha a partnered állandóan az óráját nézi és feszült, mert miattad elkésik a következő napirendi pontjáról.

4.

A randi elött ne fecsegj órákat a mobilon és ne is válts megszámlálhatatlan üzenetet azzal, akivel komolyabb ismerkedési szándékaid vannak. Természetes, hogy hosszan szeretnél vele társalogni, de ezt tedd személyesen amikor láthatod a reakcióit, a testbeszédét és a szemét is.

5.

Kerüljük az anyagi helyzetre, a vallásra és a korábbi párkapcsolatokra vonatkozó kérdéseket az első randevún, mindennek eljön a maga ideje.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 2017 Kidsnews | All rights reserved