Meztelen a király, avagy ismét megakadtak a Brexit tárgyalások.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Aki kicsit érdeklődő az európai ügyek kapcsán az tudja, hogy jelen pillanatban az Európai Unió és a földrajzi Európa egyik legfontosabb kérdése hogyan is távoznak a Britek a szövetségből, miközben az már biztosnak látszik, hogy jól nem fognak járni.

A Theresa May kormányfő nevével fémjelezett folyamat egyre döcögősebb és már belső kormányválság is fenyegethet, hiszen nemcsak a külügyminiszter, de maga a Brexitügyi miniszter is lemondott már posztjáról mert nem értett egyet a kormányfővel, aki puhítana a brit álláspontokon.

Amíg ugyanis az EU vezetői példát akarnak statuálni a szigetországgal, addig a brit vezetés igyekszik a választóinak is megfelelni, ráadásul a brit gazdaság működőképességét és London pénzügyi vezető szerepét féltő hangokat is figyelembe kell venni. Mindez persze nem egyszerű hiszen a három oldal három ellentétes elvárást fogalmaz meg a kilépési tárgyalások kapcsán.

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a Brit kormány megpróbálja a kilépést az EU-ból de közben külön szerződésekben rögzítve kívánja megtartani annak a számára gazdaságilag előnyös részeit, ami nyilvánvalóan nem lesz elfogadható az unió többi tagállamának.

Mivel közeledik az októberi EU csúcstalálkozó időpontja, ha nem születik megállapodás az nem csak Londonra lesz negatív hatással ezért az Európai Bizottság arra figyelmezteti a tagállamokat, hogy készüljenek fel arra az esetre is ha nem sikerül megállapodást kötni a rendezett brit kiválásról, mivel a megállapodás nélküli kilépés, vagyis a „ kemény brexit” a számítások szerint 1,5 százalékkal vetné vissza az EU teljes GDP-jét.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved