Nyakunkon az iskolakezdés – hasznos tanácsok spóroláshoz


D.Barbara (20éves) - 3 éve

A gyerekes családoknál nagy anyagi kiadásokkal jár minden évben az iskolakezdés, hiszen meg kell venni az új tanévhez szükséges könyveket, írószereket, iskolatáskát stb. Azonban a következő pár tanács megfogadásával faraghatunk költségeinken!

  1. Nem mindegy, hogy mikor és hol vásárolunk!

Mielőtt az első boltba berohanva megtartjuk azt a bizonyos „iskolakezdési nagybevásárlást”, érdemes körbenézni környékünkön, ugyanis boltonként is igen eltérő árakkal találkozhatunk. Sőt, az sem mindegy, hogy mikor vásárolunk. Általában a szeptember közeledtével, augusztus végén mindenfele kiárusításokkal találkozhatunk, azonban a legolcsóbban augusztus utolsó 1-2 napján vásárolhatunk. Igaz, ekkor már a kínálat erősen hiányos lehet, úgyhogy érdemes végiggondolni, hogy mit hagyunk az utolsó napokra.

  1. A kevesebb néha több!

Az egyszerű, nem mintás borítóval rendelkező füzetek jóval olcsóbbak díszes társaiknál és egy kis kézügyességgel minimális költségekkel mi magunk varázsolhatjuk egyedivé őket. Rengeteg ötletet találunk ehhez Pinteresten, de akár saját kreativitásunkat is kiélhetjük benne.

  1. A drágább igazából olcsóbb?!

A tanszerek minőségére is érdemes odafigyelni, hiszen nem mindegy, hogy valami egy hónap után tönkre megy vagy esetleg egy kicsit drágábbat veszünk, ami akár évekig bírja (személyes tapasztalatokkal is rendelkezem a különböző tolltartókkal kapcsolatban 😉 ). Az iskolatáskák minőségére is érdemes odafigyelni, ugyanis az olcsó táskáknál egészségügyi problémák is felmerülhetnek a nem megfelelő kialakítás miatt. És szerintem gyerkőcünk egészsége mindennél fontosabb, nemde?

  1. Otthon is érdemes körbenézni!

Sokszor több iskolaszert vásárolunk, mint amennyire valóban szükségünk van (velem személy szerint ez elég gyakran megesett 😀 ). És a következő évben ahelyett, hogy tanulnánk a hibánkból újra megtesszük, és ez tulajdonképpen fölösleges pénzkidobás és pazarlás. Mielőtt vásárolni megyünk érdemes megnézni, hogy tavalyról mink maradt és összeírni egy listára, hogy mire lesz szükségünk.

Kellemes bevásárlást!

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved