Oroszország egyre több aranyat vásárol, na de miért?!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az Oroszországi jegybank komoly mennyiségű aranyat vásárol fel a piacokon, olvasható egyre több gazdasági magazinban.  A beszerzett mennyiség júliusban elérte a 26 tonnát jelentette a Blommberg hírügynökség a Nemzetközi Valutalap nyilvántartásaira támaszkodva és ezzel a vásárlással az oroszok már 2170 tonnára növeltek a tartalékiakat. Az intézkedésre feltehetőleg azért kerülhetett sor, mert oroszok így szeretnék csökkenteni az amerikai szankcióknak való kitettségüket.

Az Egyesült Államok ugyanis korábban gazdasági szankciókat léptetett életbe Oroszországgal szemben, mivel nemzetközi szerződések kötelezik, hogy ha egy ország biológiai vagy kémiai fegyverek használatával megsérti a nemzetközi jogot, akkor azt az országot szankcionálnia kell. A gazdasági szankció olyan gazdasági „megtorló” intézkedési csomagot jelent amikor az adott országgal szemben gazdasági ellenintézkedéseket hoznak, így nehezítve az adott ország gazdasági életét. A szankciót alkalmazó államnak számtalan lehetősége van az egyszerű árukereskedelmi korlátozásoktól a valuta forgalmi lehetőségeken keresztül a teljes embargóig, amikor is az adott ország teljes egészében magára marad és sem vásárolni sem eladni nem tud.

Az intézkedésekre azért került sor, mert megalapozott a gyanú, hogy Oroszország idegméreggel próbálta meg az őrök vadászmezökre küldeni Nagy-Britanniában Szergej Szkripalt, az egykori orosz hírszerzőt.

Az USA ezután először az elektronikai termékek kivitelét tiltotta meg, de mivel az Oroszok továbbra sem engedik be az ENSZ megfigyelőit az országba a Trump adminisztráció várhatóan megszüntet a két ország közötti mindenfajta kereskedelmi kapcsolatot és kitiltja az Oroszországban bejegyzett repülőgépeket is az Amerikai Egyesült Államok területéről.

Ezek a várható gazdasági szankciók azok, amelyek arra ösztönözték az orosz jegybankot, hogy az amerikai kötvény és kincstárjegy készletet radikálisan csökkentve befektetéseiket olyan valamibe tegyék, ami védve van az országgal szemben alkalmazott jogi, gazdasági és politikai kockázatokkal szemben, egyszóval valami államoktól és gazdasági mutatóktól mentes értékmérőbe, ami mindenki számára azonos értékkel bír, vagyis az aranyba.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 Forrás:

kitekinto.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved