Sötét elmék


Orbók Réka (22éves) - 3 éve

Hányszor megkapjuk, hogy mi fiatalok vagyunk a jövő, a remény és nekünk kell változtatni, jobbnak lenni. Na de játszunk el a gondolattal, hogy a gyerekek 90%-a a Földön meghal és a maradék 10%-ot veszélyesnek tartják a kapott képességeik miatt. Ezt a gondolatot feszegeti a Sötét elmék című film, ami most került mozikba és volt lehetőségem megnézni.

Az alapötlet szerintem nagyon jó, hisz annyi kérdést vet fel. Miért félnek a felnőttek, miért nem próbálják meg kontroll alatt tartani ahelyett, hogy elnyomják? Mit éreznek a gyerekek? Természetesen a fő mozgatórugó a félelem, azért épül erre a sztorira egy egész film, mert a felnőttek félnek az ismeretlentől a gyerekek képességeitől, és inkább igyekeznek elfeledkezni róla, szőnyeg alá söpörni a problémákat.

Harris Dickinson stars in Twentieth Century Fox’s “The Darkest Minds.”

A film látványvilága nagyon szép és a CGI is kidolgozott, bár néhány helyen a dialektusok nem pörögnek eléggé, vagy nincsenek megmagyarázva fontosabb dolgok. Komolyabb, mélyebb gondolatokat ne várjunk a filmtől, de összességében egy szórakoztató fantasy, ami főleg a tizenéves korosztályt célozza meg és nyújt számunkra kikapcsolódást.

Harris Dickinson stars in Twentieth Century Fox’s “The Darkest Minds.”

A külföldi mozikban PG-13-as besorolást kapott, amit itthon 13+-nak felel meg és szerintem ez jobban illik a filmre, mint az itthoni 16+.

 

Összességében egy fiataloknak szóló szórakoztató filmet kaptunk a jegy áráért, ugyanakkor számomra sokkal több volt a témában, amit jobban ki lehetett volna dolgozni. Szóval, ha lazítani szeretnél és felkeltettem az érdeklődésed, akkor irány a mozi és kommentben írjatok le a véleményeteket nyugodtan.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 



2017 Kidsnews | All rights reserved