A szerelem súlya alatt összeroppanó hidak?


kidsnews (127éves) - 3 éve

A szerelmeseknek egy örökre szóló romantikus gesztus, a gyártóknak üzlet, a közterület fenntartójának pedig púp a hátán a szerelemlakat.

Az első pillantásra ártalmatlannak tűnő, fémből készült, tenyérnyi zálogok, a világ számos pontján, jellemzően középületeken, kerítéseken, lámpákon és hidakon találhatóak meg, amivel nem is lenne semmi baj, ha a lakatok tömeges megjelenése nem jelente kockázatot magára az építményre és a környezetre.

Párizsban már 2015-ben bejelentették, hogy a városban található összes lakatot eltávolítják miután részben összeomlott a Pont Des Arts gyalogoshíd.

A szerelmi bizonyítékok ugyanis több tonnányi terhükkel nehezednek rá a nem egészen erre tervezett hidakra és akkor még az szóba sem került, hogy mi lesz a hordozófelület környéken jellemzően a vízbe dobált több százezer lakatkulccsal.

A napokban a német állami vasút jelentette be, hogy számításai szerint egy kölni vasúti hídon a szerelemlakatok miatt már 40 tonnányi plusz terhelés keletkezik, amely komoly veszélyt jelent az 1911-ben épült szerkezetre. Mivel a Hohenzollern híd az eredeti funkcióját is el kell, hogy lássa, eltávolítják az örök szerelem fogadalmaként elhelyezett lakatokat.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved