Tenerife Loro Park, Világutazoo


Eboss Boss (14éves) - 3 éve

Ahogy azt már megszokhattatok a világutazoo cikkekben olyan állatkertekről írok, amik szerintem bemutatásra érdemesek. Ezúttal a Kanári-szigetek legnagyobb szigetének állatkertjére esett a választásom.

 

Tenerife már önmagában is egy látványosság, de amit az Loro Park nyújt attól biztosan minden gyereknek leesik az álla, de állítom, hogy a felnőtt látogatóknak is. Legalábbis az én szüleim kevésbe tűntek elutasítónak, amikor harmadszorra is egy újabb napot akartam a parkban tölteni, mint ahogy általában ilyenkor szoktak.

A Loro Park – ahogy neve is mutatja – a legkülönbözőbb papagájokkal van tele, ami az extrája talán ennek az attrakciónak, hogy itt szabadon is találkozol velük az állatkert területén. Sőt itt is igazán remek madár show-val kényeztetik az idelátogatókat.  Persze itt is vannak fóka és papagáj show-k, amire kedved szerint beülhetsz. De ami az igazi „nagyszám” az a delfin és kardszárnyú delfin show.

Kezdjük a delfineknél, a Loro Parkban található Európa legnagyobb delfináriuma, amely természetes tengervízzel van töltve, és nyolc delfin a gondozóikkal közösen naponta többször is bemutatja kis trükkjeit.

Ha ez nem lenne elég, akkor még mindig ott van az Orca show, amivel egyszerűen nem lehet betelni, termesztésen minden bemutatónak fontos része, hogy elmeséljék a látogatóknak az adott faj jellegzeteségeit és azt is mennyire fontos figyelni a környezetünkre és bolygónkra.

Ha a fentiekkel nem győztelek még meg, akkor elmondom, hogy itt található az öreg kontinens leghosszabb cápa alagútja, ahol úgy tudom több mint 20 ezer tengeri fajt lehet megszemlélni, ha az ott lévő hétféle cápafaj nem köti le a figyelmed.

Ami szerintem elég vicces, az pingvin kifutó, ahol az örökké nyár szigetén próbáljak mesterségesen előállítani a sarkvidéki hideget az állatoknak, szerintem inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Persze találsz itt is tigrist, gorillát és még jó néhány állatot, de a tengeri állatok miatt kihagyhatatlan a kert, ha arra vet a jó szerencse.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved