Úszó EB 2018, magyar eredmények I.


Naan (17éves) - 3 éve

Már javában folyik a 2018-as úszó Európa-bajnokság Glasgow-ban, ahol nagyon szépen szerepelnek a magyar sportolók. Jelenleg 2 arany, 2 ezüst és 0 bronzéremmel az éremtáblázat 5. helyén áll Magyarország, de még több éremben reménykedhetünk.

Az első dobogós helyezést a mindössze 16 éves Késely Ajna szerezte meg, 800 méteres gyorsúszásban lett ezüstérmes. 8:21.91 perces idejével új ifjúsági Európa-csúcsot úszott, ami az olasz Simona Quadarella mögé volt elég.

.

A sikerszámunk egyértelműen a férfi 200 méteres pillangó volt, ahol négy magyar indulónak, Cseh Lászlónak, Biczó Bencének, Kenderesi Tamásnak és Milák Kristófnak szurkolhattunk. Cseh László, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is megnyerte a futamát, Biczó Bence pedig 2. lett (Kenderesi mögött), így mindannyian döntőbe jutottak. Az időeredmények alapján a döntőbe kvalifikáltak 1.,2.,3. és 5. helyén is magyar szerepelt, DE! Szabály szerint, egy szám döntőjében egy nemzetből csak ketten szerepelhetnek, így a 3. legjobb idővel rendelkező Biczó, illetve az összetett 5. Cseh László nem úszhatott éremért. Milák Kristóf és Kenderesi Tamás viszont nagyon odatették magukat a döntőben, Milák első, Kenderesi második helyen csapott a célba.

A negyedik érmünket pedig Kapás Boglárka szerezte a 200 méteres pillangó döntőjében, 2:07.75 perces eredményével elsőként csapott a célba. A döntőn volt olyan pillanat, ahol csupán a 7.(!) helyen fordult. Ez azért is nagy dolog, mert egy meglepetésgyőzelemnek mondható érem ez, hiszen nem ez Kapás fő száma. A másik döntős magyar, Szilágyi Liliána 6. lett.

Biztosan sok szép magyar teljesítménynek lehetünk még tanúi, hiszen még közel sincs vége a megmérettetésnek, és Hosszú Katinka is megkezdi a versengést egyéniben az érmekért.

 

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved