A zöld szempár tényleg különleges személyiséget takar?


kidsnews (127éves) - 3 éve

A legtöbb népnél találunk olyan ősi mítoszt, amelyben a zöld szemű embereket valamiféle különleges tulajdonsággal ruháznak fel, vagy istenként, félistenként tekintenek rájuk halandó társaik. A statisztikák szerint manapság egyébként a zöld szem a nőknél gyakoribb, mint a férfiaknál és ami még ennél is furcsább, hogy a hírességek körében is többször találkozhatunk vele, mint az átlagembereknél.

Mielőtt a fentiekből komolyabb következtetéseket vonnánk maradjunk a realitás talaján.

A Földön élő emberek közül mindössze 2 százaléknak, azaz 150 millió embernek zöld a szeme, így kifejezetten ritkának számít a megjelenése, valószínűleg ez lehetett az oka, hogy a történelmében oly sokszor különleges tulajdonsággal ruházták fel tulajdonosaikat.

A bőrünk színét így a szemünk színét is egy melanin nevű festékanyag határozza meg, amely az élőlények által termelt sötét pigment anyagok gyűjtőneve. Minél magasabb az melanin koncentráció annál sötétebb lesz az ember hajának, bőrének, szemének színe.  Ma már tudjuk, hogy a zöld szem valójában nagyon egy kis pigmentációjú barna szem, és genetikai szempontból semmi köze sincs a kék szemhez, amelyről bővebben itt olvashatsz.

A legtöbben születésünkkor kék vagy barna színárnyalatú szemmel rendelkezünk, majd a következő fél évben a melanin koncentrációjának köszönhetően alakul ki ténylegesen a szemünk fényelnyelő képessége, így alakítva ki szemünk mások által látható színét.

Ezek alapján úgy tűnik a zöldszemű emberek nem isteni eredetűek, nem hűségesebbek és nem bírnak varázserővel sem.  A hírességek között is azért felülreprezentáltak, mert szemszínüknek köszönhetően könnyebben megjegyezhetők azonosíthatók közönség számára. Légy te is gondolkodó tizenéves és olvass, kövess minket az oldalunkon, valamint a legnagyobb közösségi hálózatokon is, hogy TE SE ÜLJ FEL AZ ÁLHÍREKNEK!

Ne feledd, nem minden igaz, csak azért mert megosztották, közzétették.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

owlcation.com

2017 Kidsnews | All rights reserved