A rettenthetetlen sárkány


Dragon Queen (13éves) - 3 éve

Élt egyszer egy rettenthetetlen vitéz, Huentész, akinek volt egy sárkánya. Főhősünk igen nagyra tartotta magát, mert mindig csak hencegett a hőstetteivel. Például:

– Én átúsztam az egész óceánt csak azért, hogy halat vigyek egy amerikai kis faluba, ahol éheztek! … Meséltem már, hogy én győztem le a tízszemű óriási, emberevő szörnyet?

A mesém a gőgösségéről szól, ami majdnem a vesztét okozta.

Volt egy király pontosabban: Huergamon, akinek született egy fia. A fiú nem tűnt átlagosnak, sőt, nem is volt az. Azért, mert a fiú félig sárkány, félig ember testűnek született. A fiút Bengarosznak hívták és nem volt valami barátságos fickó. Sárkányokat evett reggelire, vacsira pedig rákot tömött a pocakjába. Mindenkinek elege lett abból, hogy Bengarosz felfalja a sárkányokat meg a rákokat (amiket megehetnének az emberek). Jöhetett bármilyen vitéz, de egyik sem tudta legyőzni a szörnyet. De egy nap jött Heuntesz, aki megígérte, hogy legyőzi Bengaroszt.

Saját sárkányával bement a hatalmas acéllal és metállal bélelt szobába, arany kardjával pedig elkezdett zajongani, hogy előjöjjön a szörny. Fel is bukkant, de nem tűnt valami boldognak, hogy látja Heuntészt. Sőt, kifejezetten durcás volt, amiért felverték a legkedvesebb álmából. Egyből a vitézre támadott. Leverte a sárkányáról és nekiugrott! Heuntesz próbált védekezni, de Bengarosz túl erősnek született. Arany kardja eltörött, több sebből vérzett és a szörnyeteg már majdnem végső csapást mért rá. De abban a pillanatban a sárkánya,(akit Kentesznek hívtak) Bengarosz elé ugrott, hogy megvédje gazdáját. A szörny és Kentesz összecsapott. Morgás, hörgés, visítás hallatszott a szobából. Körülbelül másfél óráig tartott a küzdelem, majd mindketten összeestek. De egyikük élve maradt. Gondoljátok, hogy ki, ugye?

Heuntesz boldogan ölelte át sárkánya nyakát. Amikor kimentek a teremből örömujjongás és tapsvihar fogadta őket. Mindenki a vitéznek gratulált. Ekkor Heuntesz megszólalt:

– Nem én győztem le Bengaroszt! Hanem Kentesz! – s rámutatott a sárkányára. Az összes ember elcsendesedett. Komolyan mondom olyan csend nem volt még egy templomban sem, mint ezután. Kis idő elteltével elkezdtek újra ujjongani az emberek, de ezúttal Kentesznek gratuláltak. Azon a napon Heuntesz megfogadott valami nagyon fontos dolgot:

– Megígérem, hogy soha többet nem fogok nagyképűsködni! És soha nem fogom nagy fába vágni a kardomat, mert eltörik! 🙂

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved