Az e-sport túl erőszakos, ezért nem szerepelhet az olimpián.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Thomas Bach a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint az e-sport túl erőszakos ahhoz, hogy része lehessen egy valódi olimpiának. A szervezet július óta egyeztetett arról, hogy a világszerte 320 millió ember magába foglaló, a játékokat professzionális szinten űző közösséget és az általuk használt számítógépes játékokat az olimpiai sportágak közé emelik.

“ A fiatalság érdekelt az e-sportban. Nézzük meg, Találkozzunk velük. Próbáljunk meg hidakat építeni.” – nyilatkozta korábban Tony Estanguet a Párizsi Olimpiai Pályázati Bizottság társelnöke.

Az utolsó szó azonban, mint mindig most is a Nemzetközi Olimpiai Bizottságé, amely aggódva figyeli az e-sport versenyeken megjelenő erőszakos játékokat. Álláspontjuk szerint, ha egy versenyben vagy jelen esetben egy játékban valaki megöl egy másikat az még akkor is összeegyeztethetetlen az olimpia értékeivel, ha mindez csak virtuálisan történik.

A mára már hatalmas üzletté vált tevékenység egyébként Dél-Koreából származik, de villámgyorsan hódította meg szinte az egész világot. Bár valódi fizikai aktivitást vagy különösebb erőnlétet nem igazán igényel a profi játékosokat, vagyis az e-sportolókat már Kanada, az Egyesült Államok, Törökország és a Fülöp-Szigetek is elismeri hivatalos atlétaként.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. Forrás:

bbc.com

2017 Kidsnews | All rights reserved