Az egyiptomi hieroglifákhoz hasonló jelekkel kommunikálnak tinédzserek milliói!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az egyiptomi első dinasztia alapítója időszámításunk előtt mintegy négy évezreddel uralkodott, de a régészeti feltárások során előkerült írott emlékeivel csak a XVIII. század végén tudott a tudományos világ valamit kezdeni. Mint később kiderült a bonyolult jelrendszer 24 mássalhangzójellel rendelkezett, amelyek az ezekhez tartozó értelmező (determinatív) jelekkel nyerték el jelentésüket.

Ez az ősi rendszer meglepő módon nagy hasonlóságot mutat a mai tizenévesek által használt smile/emoji és gif jelek alkalmazásához, mivel ezek is a szöveget segítik a vizuális jelekkel determinálni az őket elolvasó címzetteknek.

Az viszont nagyon furcsa, hogy míg a felnőtt társadalom csodálja a korábbit, addig a modern esetében leginkább csóválja a fejét. Talán így volt ez a hieroglifák esetében is abban a 4000 évben amíg nem értették meg az egyiptomiak mondanivalóját.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved