Back to school – A hatékony tanulás kulcsa


D.Barbara (20éves) - 3 éve

Az alábbi cikkünkből megtudhatod, mi is a gyors és hatékony tanulás kulcsa. Néhány tippel megpróbálok segíteni neked, hogy sikeresebb legyen a tanéved.

Az első és legfontosabb, hogy megtanuld beosztani az idődet. Ehhez segítségedre lehet egy dizájnos határidőnapló vagy egy erre a célra készült applikáció letöltése.

Ezt követően fontos, hogy találj egy helyet, ahol nyugodtan tanulhatsz és nem zavar senki.

Ha ezt nem tudod megoldani otthon, vagy a koliban, akkor nyugodtan keress egy közeli könyvtárat, vagy csendes kávézót. A nyugalom és csend mellett elengedhetetlen a rendezett környezet, és rendszerezett iskolai anyagok, hogy mindig tudjuk, mit hol keressünk, ne vesszünk el saját hanyagságunkban.

Rengeteg különböző tanulási módszer létezik, ám mindenkinél más válik be, ezért nem lehet megmondani, hogy így vagy úgy tanulj. Neked kell kiismerni magadat és megtalálni a számodra leghatékonyabb módszert. Az sem mindegy, hogy mikor tanulunk, hiszen valakinek kora reggel fog a legjobban az agya, míg másnak késő éjjel. Ezt elég könnyen ki tudjuk tapasztalni saját magunkon, ha odafigyelünk.

Van néhány dolog azonban, amire jobb, ha mindannyian odafigyelünk. Életmódunk befolyással van tanulási hatékonyságunkra is, tehát érdemes egészségesen és változatosan étkezni és kipihenni magunkat mindennap, hogy könnyebben menjen a tanulás. Tanulás előtt mindig menjünk el mosdóba és készítsünk magunknak egy kis csokit vagy szőlőcukrot, hogy serkentsük agyműködésünket. Főétkezések után pedig először pihenjünk, s csak azután kezdjünk a tanulásba, hiszen ekkor szervezetünk az emésztéssel van elfoglalva.

És végül, talán a legfontosabb, hogy ne hagyjunk mindent az utolsó pillanatra, hanem tanuljunk óráról órára és így dolgozatok, vizsgák előtt már csak át kell ismételni az anyagot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved