Bedőlhetnek az USA diákhitelei ?!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Elemzők szerint az 1500 milliárd dolláros szintet átlépő amerikai diákhitelállomány 40%-a bedőlhet 2023-ra, mivel évente több mint 1 millióan válnak fizetésképtelenné. A problémát fokozza, hogy 2007 óta a teljes hallgatói adósság csaknem megháromszorozódott. A korábbi 28 millióról 44 millióra növekedett a hitelt felvevők száma is, mivel a gazdasági recesszió miatt a diákok a lehető legtovább maradtak az oktatásban és sok munkanélkülivé vált felnőtt is újra beiratkozott az egyetemekre.

Miközben azonban a hallgatók egyre nagyobb tartozásokkal fejezik be tanulmányaikat, munkavállalóként az egyre növekedő kiadásokkal és a csökkenő bérekkel kell szembesüljenek.

A 2015-ben a felsőoktatásban tanulók közel 70 százaléka végzett hallgatói adóssággal, úgy, hogy a statisztikák szerint az amerikai háztartások 43%-a egész egyszerűen többet költött évente, mint amennyit megkeresett. Az alkalmazottak 52%-a fizetéstől fizetésig élt, 42 százalékának nem volt három hónapra sem elegendő likvid (könnyen pénzé tehető, vagy készpénz)  tartaléka, ráadásul egy átlagos amerikai munkavállaló élete során átlagosan 279 ezer dollárt fizet ki csak a hitelei kamatjaira.

Az adatokat látva nem csoda, hogy az egykori diákok, a ház, autó és áruhiteleik mellett képtelenek fizetni az átlagosan havi 203 dollárra rúgó diákhiteleiket.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 

 2017 Kidsnews | All rights reserved