Elstartolt a Magyar Diáksport Szövetség Egy cipőben járunk elnevezésű programja.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A sportélet neves szereplői és más híres emberek is támogatják a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Egy cipőben járunk elnevezésű, a társadalmi felelősségvállalás jegyében életre hívott jótékonysági programját.

A program fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportolásban ugyanolyan fontos az egyenlő esélyek biztosítása, mint az élet bármely más területén. A kezdeményezés lényege egy sportcipő-gyűjtési és adományozási aktivitás elindítása, amely a nehéz körülmények között élő gyermekek mindennapos testnevelését, testmozgását és sportolását segíti.

Az esemény mai -a 30 ország 2.5 millió fiatalját megmozgató, Európai Diáksport Napra időzített- sajtótájékoztatóján elhangzott, az adományozó élsportolók, sportvezetők és színészek a sportcipők mellett a cipőfűzőkre kötve személyes motiváló üzeneteiket is eljuttatják a rászoruló gyermekeknek.

Minden egyes gyermeknek jár a mozgás, a sportolás öröme – monda el beszédében Balogh Gábor a szervezet elnöke. Az adományozó program keretében összegyűlt sportcipőket pedig olyan gyerekeknek fogják eljuttatni, akiknek már csak ez az egy lépés hiányzik, hogy a pályára léphessenek-tette hozzá.

A november 15-ig tartó kezdeményezéshez egyébként bárki csatlakozhat egycipoben.hu weboldalon keresztül. A program során összegyűlt adományokat december elején kaphatják meg a gyerekek.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved