Ha neked is a matek a mumus


kidsnews (127éves) - 3 éve

Szeptember elején nem csak az iskola és az osztálytársak térnek vissza az ember életébe, hanem a gondosan elfeledni szánt hiányosságaink miatti rettegés is. A középiskolai tanulmányainkban legtöbbünk számára a matek a fő mumus és szinte mindenkit kitör a frász, ha azt hallja, hogy logaritmus, tejes indukció vagy valószínűség számítás.

A felmérések szerint negyedikben már a diákok 23 százaléka idegenkedik a matematikától,

amelyet a hazai PISA tesztek is igazolnak, hiszen a 15 évesek matematika tudását mérő nemzetközi vizsgálatban legutóbb a 37. helyet szereztük meg a 72 vizsgált ország közül.

Pedig ez a #nemszeretemtantárgy az élet számos területén nyújt majd hasznos segítséget, méghozzá forintban, vagy jellemzőbben inkább dollárban és euróban is jól mérhető hasznot. Nézzük mindjárt az egész világ számára egyre kínosabb mérnök és informatikus hiány.

Ha úgy érzed, hogy már tavaly elvesztetted a fonalat vagy fel sem vetted igazán az általános után akkor se aggódj ma már mindenre van online megoldás. A mateking.hu weboldal 230 kurzuson keresztül magyarázza el a teljes középiskolai matek anyagot teljesen érthető hétköznapi nyelven. Ha valóban te akarsz majd dönteni a továbbtanulásodról esetleg lennél te a következő Steve Jobs, akkor zárd magadra a szobád és kezdj neki.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved