Harisnya kisokos


kidsnews (127éves) - 3 éve

A nagy bugyiválasztás kérdésen túl vagyunk, így ősz közeledtével folytassuk a harisnyákkal. Sokan elbagatellizáljuk a harisnya választást, pedig a nem jó méretű harisnyanadrágnál kényelmetlenebb dolog nem létezik a női ruhatárban. Arról nem is beszélve, hogy ez a darab is tud nagyon értékes része lenni az őszi outfitünknek, ugyanúgy  mint bármelyik egyéb ruhadarabunk.

Persze, ahogy a bugyik fazonválasztásánál sem mindegy milyen alkat vagy, úgy a harisnyák esetében is van néhány szabály, amit ha betartasz hangsúlyozni tudod lábad szépségét, illetve ellensúlyozni a számodra kevésbé tetsző részeit.

Az ókorban is ismert ruhadarab térnyerése Európában a második világháború után következett be, amikor is 1940-ben a Dupont cég piacra dobta a nylon harisnyát

Napjainkra felmérhetetlen mennyiségben, fazonban és minőségben állnak nők millióinak rendelkezésre. Így amikor betérsz a boltba a szín mellett számtalan egyéb kérdésre is választ kell tudnod adni.

Kezdjük a méretezéssel: a legtöbb esetben a gyártók a harisnyák csomagolásán feltüntetik a mérettáblázatukat, ami általában egytől maximum hétig terjedő skálán mérnek, testsúly és magasság alapján. Így aztán nem is kell mást tenni, mint akár a neten, akár a termékről tájékozódva ki kell találni melyik számozás lesz a rád legjobban illő méret.

Méret Magasság Csípőbőség
S 2 158-164 88-96
M 3 164-170 96-100
L 4 170-176 100-104
XL 5 176-182 104-128
XXL 7 160-175 128-144
XXXL 8 170-180 144-164

Ezután következnek a nehezebb kérdések, – Milyen betéttel szeretnéd? – kérdi az eladó, erre már legtöbben az „Őszintén fogalmam sincs” szavakkal tudnánk csak válaszolni.  Kezdjük az elején mire valók a betétek?

Alapvetően a harisnyáknak a betét részei megerősítettek és így tartósabbak, illetve a jobb szellőzés miatt higiénikusabbak is azok a harisnyák, amelyek betétekkel rendelkeznek.

Számtalan betétfazonnal találkozhatsz, amik azok formájától függően a csípőt és a pocakot szabályozzák és formálják feszesebbé a combokat és a feneket. Ha elégedetlen vagy valamelyik harisnyába bujtatott testrészeddel érdemes az alakformáló harisnyák között szétnézned. Ezekkel a  speciális harisnyanadrágokkal könnyedén köthetted össze az esztétikumot a funkcionalitással, mivel a nadrágrészen általában erősített gumírozás és különféle leszorító betétek felelnek azért, hogy te a csúcsformádat mutasd.

Zárásként érdemes még a denekkel egy kicsit foglalkozni. A den nem egy keleti harcművészeti szint, hanem a harisnyák szálvastagságát jelöli. Azt, hogy milyen vastagság lesz számodra megfelelő nem csak az évszak, de az alkalom és természetesen a ruhád is befolyásolja.

Estélyihez, vagy meleg nyári estékre – amikor az illemszabályok mégis előírják a harisnya viseletét – érdemes a lehelet vékony 8-10 denes harisnyákat viselni.  Kora ősszel és tavasszal a 15-20 den az ajánlott, míg a hűvösebb koratavaszra és késő őszre a 30-40 denes harisnyákat érdemes viselni.

Aki télen is ragaszkodik nylon harisnyákhoz már inkább 60 denest vegyen, de ha fázós egészen 100 denig is tud választani. Az extra vastagságú harisnyákat 500 den vastagságig kínáljak a gyártók.

Aranyszabályként érdemes megjegyezni, hogy minél vastagabb anyagú ruhát, sortot, szoknyát választasz arányosan annál nagyobb den számú harisnyát érdemes választanod. Vagyis egy selyem estélyihez 8 denes harisnya illik, míg egy gyapjú bermudához mindenképpen válassz legalább 40, de inkább 60 denes harisnyát.

Következő postunkban színek és formák világában veszünk majd el, megnézzük mivel tudod nyújtani a combjaid és hogyan tereld el a figyelmet, ha szerinted túl vékony vagy épp az ellenkezője a combod formája.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 Forrás:

gabriellaharisnya.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved