Jobbra vagy balra? A Tinder szerepe a mai társadalomban.


Orbók Réka (22éves) - 3 éve

Mi az első gondolat, ami eszedbe jut a Tinderről? Nekem a „szexpartner kereső”. Talán azért, mert mindenkitől azt hallottam, hogy másra sem jó csak egyéjszakás kalandot összeszedni. Mégis eljött az a pont, mikor a kétségbeesés, kíváncsiság és az unalom rávett, hogy letöltsem. De vajon miért?

Régen az emberek bulikban, vagy ismerősök által ismerkedtek, tettek szert új kapcsolatokra. Aztán megjelent a számítógép és ezzel együtt a randioldal fogalma, amiről már a szüleink is tudnának mesélni. A mi generációnknak pedig már az okostelefonon rajta van az app, ahol kinézet és esetleg egy minimális leírás alapján rögtön eldönthetjük, hogy érdekel e a másik.

Ezzel persze nem is lenne baj, ha nem halt volna ki majdnem a többi ismerkedési forma. Manapság az utcán, a villamoson, a buszmegállóban nem ül le melléd egy srác és szólít meg, vagy kezd el veled beszélgetni. Ma már ott az internet; a Facebok, a Tinder, ahol sokkal könnyebben ismerkedhetünk, rengeteg lány/fiú közül választhatunk –  még akkor is, ha pont a lényegét öljük meg a dolognak.

Igen Tindereztem, igen voltak Tinder randijaim, de egyik sem volt igazi. Számomra teljesen elvette a hangulatot az a tény, hogy előtte hogyan alakult ki az egymásra találás, hogyan jutottunk az első találkozásig. Elkezdesz beszélgetni a másikkal az interneten, totál a nulláról építesz fel mindent, de ahhoz, hogy találkozz vele meg kell ismerned picit – így az első randi olyan mintha a 3. lenne.

Persze simán lehet, hogy nem is néz ki úgy, mint a fotóin vagy élőben nem is tudtok szóba elegyedni. Az első benyomás, testbeszéd, kisugárzás nagyon fontos és ezeket csak személyesen tudod leszűrni, amikor már késő, mert ott kell ülnöd vele egy-két órát.

 

Ugyanakkor az is igaz, hogy az állítás – miszerint ez az alkalmazás egy szexpartner kereső – nem teljesen igaz. Igen sokan írtak rám konkrétan azzal a kérdéssel, hogy szeretnék e találkozni velük egy éjszakára, vagy ettől még vulgárisabban fejezték ki magukat, de persze beszélgettem rengeteg nagyon kedves sráccal. Volt, akivel rájöttünk, hogy nem illünk össze, más nem írt egy idő után és akadt olyan, akinek én nem írtam, de egyikőjük sem egy éjszakára tervezett.

Itt nagyon sokat befolyásol az a tényező, hogy mi milyen képet teszünk fel magunkról, vagy éppen az, hogy milyen fajta profilokat likeolunk. Ha mi magunk is mindent kiteszünk, akkor a másik félreértelmezheti a szándékunkat. Ezért kell vigyázni, hogy mennyit és mit osztunk meg magunkról ilyen helyeken idegen emberekkel.

Persze senki ne itt keresse az igazit, de az internetnek hála sokkal több emberrel kerülhetünk kapcsolatba mint régebben , van választási lehetőségünk  amit persze jó ha megragadunk.

Ez nem jelenti azt, hogy egy buliban, buszmegállóban, vagy bárhol máshol, aki leszólít annak tuti nem egyéjszakás tervei vannak, hisz ez ember függő és ilyen helyeken is összeakadhatunk ezzel a típussal.

 

Tinderprofil típusok

Az én profilom elég egyszerű, a fő képem egy szelfi, ahol jól látszik az arcom, illetve még pár teljes alakos kép, mert szerintem fontos, hogy az ember ne áruljon zsákbamacskát. Amit pedig keresek a fiú profilokban, az két fontos dolog. Az első, hogy legyen legalább egy olyan képe, amin mosolyog. A mosoly számomra nagyon fontos, mert én is sokat mosolygok. A másik pedig, hogy legyen leírás. Szeretem, ha valaki megoszt egy-két gondolatot magáról. Ezen kívül pedig jó ha van egy egész alakos kép.

Kíváncsiságból átállítottam a beállításoknál, hogy lányokat is dobjon fel, hogy megnézhessek pár másik profilt összehasonlítva az enyémmel. Az eredmény megdöbbentő volt. A legtöbb lány olyan képet rakott ki a mérhetetlen sok szelfi mellett, amelyen mélyen dekoltált pólóban van, vagy épp fürdőruhában pózol. Azért megy rá ennyire sok srác az egyéjszakás kalandra, mert sok lány is azt keresi, vagy ha nem is keresi, de a képeivel ezt a látszatot kelti.  Az olyan srác, aki hosszabb távra keres lányt, úgyis többre értékeli a ruhában lévő visszafogottabb képeket.

Sajnos minden második fiú profil úgy áll össze, hogy találunk közte egy félmeztelen, és egy feszítős képet továbbá esetleg egy, valami különlegesen szép tengerparti utazásról készült fotót. És itt nem az utazós képpel van a baj, hanem a túl sokat mutató boxeres képekről. Még konkrétan sugar daddybe is belefutottam (Olyan idősebb férfi aki hosszútávú szexuális szolgáltatásért fizet).

Összességében nem egy rossz dolog a Tinder, ha okosan csinálod. Nem szabad senkivel rögtön egyből találkozni. Én elővigyázatosságból találkozó előtt elkérem a facebookját az illetőnek, és ha látom hogy igazi (sok ismerőse van, régóta posztol, a képeken tényleg úgy néz ki), akkor mehet a találkozó. De mindent csak óvatosan és megfontolva!

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 2017 Kidsnews | All rights reserved