Kémkamerák már az ausztrál iskolákban is.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Úgy tűnik a névsorolvasásának lassan befellegzik, mivel az arcfelismerő technológiákat gyártó LoopLearn nevű vállalat olyan kamerákat tesztel több ausztrál iskolában, amelyek a kiegészítő szoftver segítségével képesek meghatározni a diákok hollétét az iskola falain belül. A rendszer a kapott adatokat képes megjeleníteni egy tanároknak készült mobilalkalmazásban és akár az elektronikus naplóban is- olvasható a cég weboldalán.

A technológia egyébként egyre jobban terjed a világban. Kínában például már 170 millió arcfelismerésre alkalmas kamerát telepítettek és a cél az, hogy 2020-ra 570 millió kamera felügyelje az utcákat, közösségi tereket. A kínaiaknak a Skynet nevű rendszerrel átlagosan 2 percbe telt lokalizálni és elfogni egy körözött bűnözőt a tesztek során. A 90 százalékos hatásfokkal működő rendszert még a BBC újságírói is tesztelték, amely során a riportert 7 perc alatt találták meg a rendőrségi kamerák a több mint négymilliós városban.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

heraldsun.com

2017 Kidsnews | All rights reserved