Megkezdik az óceáni szemét begyűjtését.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Boyan Slatról és találmányáról már korábban is beszámoltunk, mivel ő az, aki tiniként kidolgozott egy olyan módszert, amivel különösebb erőfeszítés nélkül lehet összeszedni az óceáni műanyag hulladékot.  A teljesen újrahasznosítható, víz tetején lebegő, 600 méter hosszú csőrendszerből álló szerkezet háromméteres mélységből gyűjti be az áramlatokkal sodródó műanyag szemetet, amelyet ezután hajókra emelve szállítanak el feldolgozásra.

A megvalósult berendezés tesztje a napokban kezdődött el a kaliforniai partok mellett, és ha minden rendben lesz ezután a Hawaii és a Kalifornia között található gigantikus „szemétszigetnél” kezdi majd meg feladatát.

A most 24 éves fiatal tervező reméli, hogy minden rendben fog zajlani és a berendezés jól bírja majd a téli viharokat is, hiszen a tervek szerint legalább 60 ilyen berendezést állítanak majd üzembe, hogy az ígéreteknek megfelelően 2040- re képesek legyenek begyűjteni az óceáni lebegő hulladékok 90 százalékát.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved