Miért magányosak a dél-koreai fiatalok?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az egyedüllét vagy ha úgy tetszik a szingliség egyre nagyobb teret hódít a fiatalok között Dél-Koreában, már egy új szó is van rá, úgy hangzik: „honjok” ami azt jelenti, a magányosok törzse.

A tendenciát a szakértők szerint erősíti az a társadalmi felfogás, amely egyértelműen deklarálja, hogy sikeres és boldog kizárólag rengeteg munkával lehet valaki. A statisztikák szerint 2016-ban már több, mint 5 millió egyszemélyes háztartás volt az országban, ami a teljes lakosság 28 százalékát tette ki, annak ellenére, hogy korábban az ázsiai társadalmakra kifejezetten jellemző volt az egyéni érdekek családdal szembeni alárendelésé.

Miközben azonban az önmegvalósító fiataloknak a munka vagy a tanulás mellett csak önmagukkal foglalkoznak a tekintetükből sugárzik az elkeseredettség és az elszigeteltség, így hát nem véletlen, hogy Dél-Koreában terjednek a legjobban a pszichológiai tanácsadást nyújtó mobilalkalmazások és a máshol ismeretlen terápiás kávézók. Már „ünnepe” is van a magányosságnak. Április 14-én, a Fekete-vagy ahogy sokan hívják az „Anti Valentin- napon az egyedülálló dél-koreaiak bánatukban összegyűlnek és fekete babbal készült tésztát esznek.

A sikeres párkapcsolatok kialakulásának az oktatási rendszer sem kifejezetten kedvez. Néhány éve még hétfőtől szombatig tartott egy tanítási hét, ma már egy nappal kevesebb, azonban napi 16 tanórát foglal magában.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. Forrás:

edition.cnn.com; vous.hu;

2017 Kidsnews | All rights reserved