„Milliárd Fa Cunami” – Pakisztánban tízmilliárd fát ültetnek el.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Imran Khan pakisztáni miniszterelnök vasárnap hivatalosan is bejelentette, hogy tízmilliárd facsemete telepítését kezdik meg az országban, és hogy mindenki lássa, hogy komolyan gondolják már aznap ebből 1,5 milliót el is ültettek.

Ezek alapján úgy tűnik Pakisztánban, amely egyébként a hatodik legnépesebb ország a világon, végre belátták, hogy a globális felmelegedés miatt vészharangot kongató15 ezer tudós valószínűleg nem téved. Az országos fatelepítési programnak egyébként már volt előzménye, hiszen az elmúlt években már több tartományban is belekezdtek jelentősebb erdősítésbe.

Mindehhez hozzátartozik persze, hogy Pakisztánban a szárazság és a mértéktelen fakitermelés miatt korábban az erdőlefedettség mindössze 5,2 százalékos volt, miközben az ENSZ által előírt minimum érték 12 százalék, így van mit behozni.

Imran Khan elmondta, hogy reményei szerint az új fák enyhítik a klímaváltozást, csökkentik a talajeróziót és az árvizek esélyét, ezért arra ösztönzik majd a vállalatokat, az ipari szektort és a civil társadalmat is, hogy együtt alakítsák zöldebbé Pakisztánt.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. Forrás:

Tribuneng.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved