Mire megy a válogatott a finnek és a görögök ellen?


Naan (17éves) - 3 éve

A Nemzetek Ligája első két meccse elé érkezett a magyar fociválogatott, ennek apropójából tartottak sajtótájékoztatót Telkiben. Marco Rossi újdonsült vezetőedző véleményén kívül Szalai Ádám és Fiola Attila állt a sajtósok rendelkezésére. 

Az utóbbi időben rendkívül rossz formát mutató válogatott kemény edzésekkel készül a mérkőzésekre, majd ma utaznak Finnországba, a szombati meccs helyszínére.

Először Marco Rossi válaszolt a kérdésekre, többek között a csapaton belüli jó hangulatot emelte ki. Az olasz szakember szerint a válogatott is olyan, mint egy átlagos munkahely, fontos, hogy szívesen járjanak oda dolgozni és hogy jó legyen a hangulat. Természetesen szigorú szabályokat is meghatározott, főleg a pályán való viselkedéssel kapcsolatban.

Az első meccset nagyon fontosnak tartja, mivel ez megalapozhatja a további jó szereplést és további löketet adhat a csapatnak. Az eddig edzet klubcsapataiban is mindig jól sikerült a kezdése, dolgozik a további sikerekért. Természetesen nehezítő tényezőnek tartja, hogy csupán egy hete volt átadni az elképzeléseit a játékosoknak, jelenleg, mint mondta az idő a fő ellenség.

Kitért még a meccsek alatti viselkedésére is. A kapitány szerint, akik ismerik, tudhatják, hogy egy nagyon nyugodt személyiség, de a mérkőzések alatt néha elkapja a hév, és feszült tud lenni, de megpróbál szövetségi kapitányhoz illően viselkedni. Fontosnak tartja a szurkolók szerepét, és a csapattal való jó kapcsolatukat. A védelemben vannak hiányzók, például Botka és Korcsmár, de túlzónak érezné, ha aggódna egy ember kiesése miatt.

Szalai Ádám, a Hoffenheim kiváló formában lévő támadója hosszú felkészülésen van túl elmondása szerint, de motiváltan várja az összecsapásokat. Ő is hátránynak tartja a kevés időt, főleg az új taktika és az új elképzelések miatt, de próbálja magából kihozni a maximumot.

Dzsudzsák Balázs távollétében biztosan vezérszerep vár rá, de mint mondta, mindig vezérként tekint magára. Segít a fiataloknak, valamint reméli, hogy Dzsudzsáknak minél hamarabb sikerül csapatot találnia, mert egy képességű játékost luxus kihagyni.

Fiola Attila, aki a Videotonnal bejutott az EL csoportkörbe kisebb sérülésekkel bajlódik, de reméli, hogy ezek nem fogják akadályozni és jó eredményt érnek el. A kevés felkészülési idő miatt kisebb nyomást érez. Nem lehet csodát tenni pár nap alatt, de megteszik a tőlük telhetőt. Szalai Ádám a görögöket nagyon erős ellenfélnek tartja, Fiola Attila pedig kiemelte, hogy a finnek ellen tavaly is megszenvedtek.

A sajtótájékoztatón bemutatták a válogatott új mezeit is, amellyel az ’54-es vb-döntő sikerei előtt tiszteleg az Adidas.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. Forrás:

MLSZ

2017 Kidsnews | All rights reserved