Önbizalomhiány helyett önbizalom! Mit is jelent ez az érzés?


Orbók Réka (22éves) - 3 éve

Természetesen mindenkinek mást, de nekem például küzdelmet, mindennapi küzdelmet saját magam elfogadásával, hisz ez egy örökös megfelelési kényszer. Te mi gondolsz, mikor belenézel a tükörbe reggel? Vagy mikor teljesen új emberekkel kell megismerkedned? Van elég önbizalmad?

A legtöbb fiatal nem elégedett a külsejével. Általában a következő gondolatok hagyják el a szánkat: „Nem vagyok elég vékony.” „Nem vagyok elég izmos.” „Nem elég nagy a mellem.” „Nem elég formás a fenekem.” De ez nem is csoda, hisz az egész világ azt sulykolja belénk, hogy a szépséggel bármit el lehet érni, ugyanakkor meghatároznak egy sztenderd kinézetet (pl.: nagy mell, keskeny derék és nagy fenék, vagy épp a kigyúrt hát, kockás has), ami a „tökéletes” kategória és úgy mutatják be, mintha az ellenkező nem csak azt a típust akarná. Akik pedig genetikailag nem érhetik el a kívánt álomalakot, hiába izmosak, de a kockák nem látszanak, vagy éppen úgy gondolják a magasságuk nem megfelelő, azok úgy érzik magukat, mintha nem is lennének teljes értékű emberek.

Sokakat piszkálnak a külsejük miatt, holott legtöbbször ez tesz azzá, akik vagyunk. Van egy anyajegy az arcodon? Emiatt vagy egyedi! Ha eljön a „nagy ő” akkor biztos az az anyajegy lesz a kedvence. Van rajtad egy kis fölösleg? Biztos lesz majd egy srác/lány, aki ezt fogja a legjobban szeretni benned. Persze edzhetünk, vagy diétázhatunk, hogy jobban nézzünk ki, de ezeket mind csak és kizárólag önmagunkért tegyük, ne másokért! Igazán a belső az, ami számít. A külcsín a korral együtt változik és – előbb, vagy utóbb – mindenki eléri azt az időszakot, amikor már nem tud jobban, vagy fiatalosabban kinézni. Ha pedig egész életünkben, csak a külsőnkre fektettünk hangsúlyt és a belbecsre semmit, akkor belül üresek és sekélyesek maradunk, végül azt vesszük észre, hogy a kutyát nem érdekeljük. Ezzel szemben egy szórakoztató, ám külalakjában kevésbé vonzó személyiség belső tulajdonságait, soha senki nem veheti el…

A legfontosabb: fogadjuk el önmagunkat úgy, ahogy kinézünk és vagyunk! Ha te nem szereted saját magad mikor bele nézel a tükörbe, akkor hogy várod el, hogy másoknak tetsszen, amit látnak. Ellenben ha önbizalmat sugárzol, élvezed az életed és nem törődsz azzal mások mit gondolnak, hanem jól érzed magad a bőrödben, akkor a körülötted lévők is hamar észreveszik ezt.

A külső egy múlandó, változó dolog, de a belső állandó. Az vagy te. És nehogy azt hidd, hogy mikor az utcán látsz elmenni egy szép lányt, az nem gondol olyanokat, hogy „Bárcsak máshogy néznék ki!” De azt az energiát, amit erre a sóvárgásra használunk, használhatnánk arra is, hogy elfogadjuk és jól érezzük magunkat. Nehéz. Sőt nagyon nehéz feladat. De egy életünk van és egy fiatalságunk. Mikor akarjátok elfogadni magatokat és élni a mának, ha nem most?

Túl vékonynak tartod magad? Gyönyörű vagy!

Úgy véled van rajtad felesleg? Ragyogsz, mint egy gyémánt!

Azt gondolod kocka has nélkül nem buknak rád a lányok? Te vagy a leghelyesebb a suliban!

Van egy egyedi anyajegyed? Az a te szexepiled, ez tesz különlegessé és széppé!

Azt gondolod nem vagy elég magas/alacsony? Tökéletes vagy, úgy ahogy vagy!

Állj a tükör elé és kivételesen, ahelyett hogy azt nézed mi nem tetszik, nézd azt ami tetszik. Mindenkiben megvan a szépség, lehet az egy sugárzó mosoly, formás mellek, vékony derék, gyönyörű szemek, ragyogó tekintet, bájos megjelenés, vagy épp egyedi kisugárzás. Lásd azt, hogy szép vagy.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 2017 Kidsnews | All rights reserved