Szeptember 19.- Nyikita Hruscsovot nem engedték be Disneylandbe


kidsnews (127éves) - 3 éve

1959. szeptember 19-én a történelmi jelentőségű diplomáciai látogatáson az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodó Nyikita Hruscsovtól egyszerűen megtagadják a belépést Disneylandbe.

Nyikita Szergejevics Hruscsov: orosz nemzetiségű kommunista politikus volt, aki Sztálin halála után, 1953-tól 1964-ig volt a Szovjetunió Kommunista Pártjának első titkára, illetve 1958 és 1964 között a Minisztertanács elnöke. Nevéhez fűződik többek között az 1956-os magyarországi forradalom leverése is.

Az Államokba látogató első szovjet miniszterelnök csalódottságának az alábbi mondatokkal adott hangot:

„Kijelölték számomra az útvonalat, megmondták, mit nézhetek meg, hová mehetek. Így például kijelölték, hogy meglátogathatom a Disneylandet, Disney országát. Most azonban odajöttek hozzám, és azt mondták, Disneylandbe ön nem mehet. Vajon miért? Talán rakétakilövő állomásokat létesítettek ott? … Mi van önöknél ott, kolera vagy pestisjárvány? Vagy talán Disney országát banditák foglalták el?”

A látogatás elmaradásának okára több verzió is született akkoriban. Egyesek szerint a parkban lévő hatalmas tömeg miatt nem tudták volna szavatolni az ügynökök a vezető biztonságát, míg mások arra esküsznek, hogy a park alapítója, maga Walt Disney mutatott fityiszt a kommunista vezetőnek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: Wikimedia Commons

2017 Kidsnews | All rights reserved