Szeptember 25. – Ezen a napon hunyt el Bujtor István


kidsnews (127éves) - 3 éve

2009. szeptember 25-én, 67 éves korában hunyt el Bujtor István magyar színművész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer.

Bujtor István 1942. május 5-én született Budapesten. Édesanyja Gundel Károly, a neves budapesti vendéglős lánya, édesapja pedig Frenreisz István orvos volt. A Bujtor nevet Keleti Márton rendező tanácsára, az első filmszerepe idején vette fel. Közel négy évtizedes pályafutása alatt rengeteg színdarabban játszott és a filmrendezők is gyakran foglalkoztatták. Játszott  többek között A kőszívű ember fiaiban, az Egri csillagokban és a Fekete gyémántokban és a Sándor Mátyás című tévésorozatban is. 1979-ben megkapta a Balázs Béla-díjat és a filmkritikusok díját is.

1980-ban ő találta ki és formálta meg a balatonfüredi nyomozó Ötvös Csöpi alakját

A pogány Madonna című filmben, a Csak semmi pánikban, majd Az elvarázsolt dollárban és a Hamis a babában is eljátszotta ezt a hatalmas sikerű szerepet. A magyar Bud Spencer filmjeit nem csak itthon imádta a közönség, hiszen Nyugat-Európa csaknem valamennyi televíziójában bemutatták őket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved