A testmozgás hiánya már az emberek negyedét veszélyezteti.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az Egészségügyi Világszervezet szakértői szerint a rendszeres testmozgás hiánya már az emberek negyedét veszélyezteti, annak ellenére, hogy a fizikai aktivitás és az egészségünk között egyértelmű összefüggések vannak. Régóta bizonyított tény ugyanis, hogy aki rendszeresen sportol annál lényegesen alacsonyabb a kockázata a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az emlő- és a vastagbélrák kialakulásának, miközben a testmozgás pozitív hatással van a mentális egészségünkre is.

A WHO által nemrégiben elvégzett, 168 országon átnyúló felmérésében megállapították, hogy a magasabb jövedelmi viszonyokkal rendelkező országokban az inaktívak aránya a 2001-es 32 százalékról 37 százalékra nőtt, miközben az alacsony jövedelmű országokban az adatok stagnáltak. A legrosszabb helyzet Kuvaitban van, ahol a lakosság 67 százaléka inaktív. A romló tendencia valószínűleg az ülőmunkák elterjedésének, és a gazdagabb országokban jelenlévő fokozottabb gépjárműhasználatnak köszönhető. -olvasható a tanulmányban.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

bbc

2017 Kidsnews | All rights reserved