Baktériumok zabálják fel az RMS Titanic-ot.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Úgy tűnik húsz éven belül végleg megsemmisül az RMS Titanic Atlanti Óceánban fekvő roncsa. A 3.8 kilométer mélyen fekvő egykori luxushajót egészen egyszerűen felzabálják a sós vízben élő biokorrózióért felelős baktériumok. A White Star Line társaság által építettet és elsüllyeszthetetlennek tartott Titanic 1912. április 14-én éjszaka ütközött jéghegynek, miközben az angliai Southamptonból tartott New Yorkba. A hajótest a baleset következtében megtelt vízzel, majd kettétörve 3,8 km mélyre süllyedt, körülbelül 600 km-re a kanadai Newfoundland partjaitól.

A hajót Robert Ballard tengerkutató és csapata 1985-ben találta meg a mélyben, de már akkor is megfigyelhetőek voltak a baktériumok melléktermékei, amelyek akkor keletkeznek mikor oxidálják az általuk fogyasztott vasat. A számítások szerint a baktériumok milliárdjai napi 180 kilogrammot fogyasztanak az egykori luxusgőzösből így egészen biztos, hogy pár évtizeden belül a hajótest végleg eltűnik a tengerfenékről.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

BBC

kép: Wikipedia

2017 Kidsnews | All rights reserved