A Büszkeség és balítélet Mr. Darcy-ja határozta meg a randevúzási szokásainkat?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Gondolkodtál már azon, hogy tulajdonképpen ki lehetett a Jane Austen által írt regény egyik központi karaktere, a mindenki által csak Mr. Darcy-ként emlegetett F. Darcy J.? Valóban ő lenne a tökéletes, vagy csak egy érzelmileg torzult társadalom által életre hívott alapvetően hibás férfikép jelenik meg előttünk?  Mr. Darcy-t még ma is számos fórumon idealizálják, és sokak szerint egyenesen ő maga minden idők egyik legnagyobb romantikus férfieszményképe, a tökéletes férfi.

Ezzel a véleménnyel azonban nem mindenki tud azonosulni. A 29 éves Dolly Alderton, aki a Sunday Times egyik legnépszerűbb újságírója úgy látja, hogy a Büszkeség és balítéletben megjelenő karakter, a nagyképű és sokszor megalázó viselkedésű Mr. Darcy mindössze a Stockholm-szindrómához hasonlóan válthat ki még napjainkban is nők ezreiben szimpátiát.

Az írónő úgy vélekedik, hogy ez a félreértelmezett figura még napjainkban is képes meghatározni a randevúzási szokásokat, mivel olyan képet idealizál társadalomban, amely szerint a nők kellemetlen helyzetbe hozása vagy a konkrét megalázása az udvarlás elengedhetetlen összetevője kell legyen.

Mindez a Cheltenham irodalmi fesztivál egyik kerekasztal beszélgetésen hangzott el, ahol romantikus klasszikusok eszményképeit szedték ízekre. konkrétan az is kiderült a beszélgetés végére, hogy egy szavazás szerint a romantikus regényekben idealizált férfiak közül az Üvöltő szelekben megjelenő Heathcliff  a leggázabb arc.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved