Hogyan készíts rovarhotelt.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az elmúlt napokban még az ősz a szebbik arcát mutatta, de hamarosan mínuszok köszöntenek ránk. Ahogy nekünk úgy a természetben élő más fajoknak is szüksége van valami meleg helyre, ahol meghúzhatják magukat a leghidegebb napokon.

Ilyenkor általában kibéleljük a kutyaházat, kifüggesztjük a madáretetőt, de a rovarok védelme a legritkább esetben jut eszünkbe, pedig -mint ahogy azt a sokszor bosszantó poloskáknál is látjuk- nekik is fontos lenne egy komfortos hely télire.

Ha mégis rászántuk magunkat egy rovarhotel megépítésére akkor általában két lehetőség közül választhatunk. Az egyik a talajjal érintkező, ami a mászó fajoknak is menedéket nyújthat, a másik pedig a lábakon vagy valamilyen felfüggesztésen álló változat.

A bogárhotel építése nem igényel nagy mérnöki tervezést, a lényeg mindössze az, hogy valamilyen csapadéktól védett keretbe, változatosan, egymástól elválasztva halmozzunk fel a természetes anyagokat, úgy, hogy az ne tudjon szétszóródni és a környezetébe esztétikusan illeszkedjen. A hotel többféle igényt kell kielégítsen. Kellenek olyan részek, amit a rovarok búvóhelynek használnak, illetve olyanok is, amit táplálkozó vagy szaporodó helynek használhatnak.

Jó munkát és vendégvárást.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved