Két arany az Ifjúsági Olimpia első napján


kidsnews (127éves) - 3 éve

Milák Kristóf nyerte a magyar válogatott első, Rabb Krisztián pedig a második aranyát Buenos Aires-ben. A 2018-as Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok első napján megrendezett 400 méteres gyorsúszás igen izgalmasra sikeredett miután az utolsó ötven méteren a harmadik helyről startolva a 18 éves Milák egyszerűen hátrahagyva a mezőnyt és 3:48,08 perces eredményt úszott, ezzel megnyerve hazánk első aranyérmét. A dobogó második helyére az olasz De Tullio Marco léphetett, míg a bronzérmes a japán Yoshida Keisuke lett. A versenyszámban a szintén 18 éves Kalmár Ákos az ötödik helyen végzett 3: 51,56 perces eredményével.

A 16 éves kardozó Rabb Krisztián is igen fáradságos és dicsőséges napot tudhat maga mögött miután négyszer is a pástra lépett tegnap. Először a román Pastin Andreit győzte le könnyedén 15:8-ra így jutva be a negyeddöntőbe, majd a német Heathcock Antonio következett. A Kiki becenévre hallgató Rabb Krisztián ezután már a legjobb négy között, a piros lapot is begyűjtő egyiptomit, Elaraby Mazent multa felül magabiztosan. Ezután már csak az esti döntő volt hátra, ahol Rabb 15:13-ra verte a dél-koreai Hyun Junt, megszerezve Magyarország második aranyérmét a játékokon.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

kép

MOB

2017 Kidsnews | All rights reserved