Könnyedén feltörhetőnek bizonyultak az USA fegyverrendszerei.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Bár James Cameron az 1984-ben készült Terminátor című filmben bemutatta, hogy milyen veszélyei lehetnek egy önállósodott fegyverrendszernek, úgy tűnik az Egyesült Államok hadmérnökei ezt pusztán az alkotói képzelet szabadságának gondolták.

Egy 2012 és 2017 között végrehajtott tesztsorozat és annak 50 oldalas összefoglalója nemrégiben rámutatott ugyanis, hogy az amerikai hadsereg arzenáljában található legkorszerűbb technológia közül is többet könnyedén fel lehet törni alapvető informatikai eszköztár birtokában.

Az ellenőrzés során kiderült az is, hogy mivel az Amerikai Védelmi Minisztérium illetékesei évek óta nem változtatták meg a jelszavakat, az ellenőrzést végzők könnyedén, mindössze néhány óra alatt megszerezték az irányítást bármelyik kiszemelt fegyverrendszeren, beleértve a rakétákat és az F-35-ös vadászbombázókat is. A Pentagon persze nem adott részletes választ az 50 oldalas jelentésben foglaltakra, mindössze annyit közöltek, hogy a teszt eredménye szerintük ​​irreális.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

BBC

2017 Kidsnews | All rights reserved