Már 20 medál a magyar fiatalok éremtábláján


kidsnews (127éves) - 3 éve

1 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmet adtak át a magyar küldöttség sportolóinak a szombati versenynapon Buenos Aires-ben a III. Nyári Ifjúsági olimpiai Játékokon.

A 16 éves váci Kiss Ádám kajakban a belga kihívóját közel 1 másodperccel megelőzve 1: 38,770 idejével lett olimpiai bajnok, a 15 éves Gönczöl Laura pedig kenujával az üzbég Fayzieva Gulbakhor mögött evezve kapott ezüstérmet. Szintén ezüstérmes lett a 17 éves Szél Anna Hella az 57 kg-os súlycsoportban induló birkózónk, akit technikai fölénnyel győzött le japán ellenfele.

Tornászaink közül a sérült bokával küzdő Balázs Krisztián talajon, míg Bácskay Csenge Mária ugrásban szerzett ezüstérmet. Strandkézilabdás lányaink sajnos kikaptak a hazai pálya előnyét élvező argentinoktól, így a bronzmérkőzésen a hollandokat már másodszor is legyőzve lettek bronzérmesek.

A 17 éves Gulyás Michele öttusázónk szombaton megtartotta a harmadik helyét, így ő is bronzéremmel térhet haza a játékokról.

A sportesemény korábbi híreit itt találod.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

fotó: MOB/Szalmás Péter

2017 Kidsnews | All rights reserved