Október 10. – Ezen napon hunyt el Christopher Reeve, azaz Superman


kidsnews (127éves) - 3 éve

2004. október 10-én, 52 évesen, szívinfarktusban elhunyt Christopher D’ Olier Reeve amerikai színész, rendező, producer és író, aki népszerűségét az újságíró Clark Kent azaz a Superman szerepével alapozta meg.

A Krypton bolygóról gyerekként elmenekülő, majd a Földön felnevelt, felnőttként kettős életet élő, szuperképességű újságíró megformálását annyira komolyan vette az amúgy is sportos Reeve, hogy

a forgatások előtt mindig rengeteg időt töltött a tornatermekben, nehogy az ikonikus kék ruha alá szivacsizmokat rakjanak be neki.

1995-ben azonban súlyos lovasbalesetet szenvedett, amelynek következtében nyaktól lefelé lebénult, így élete végéig tolószékbe kényszerült.

Christopher Reeve:“A hős egy hétköznapi egyén, aki az erejét arra használja, hogy kitartson a rettenetes akadályok ellenére is.”

Persze Superman a testét gúzsba kötő  baleset után sem tétlenkedett. Mindig azt mondta, hogy az ember élete és személyisége akkor fejlődik, ha olyan célokat tűz ki maga elé, amelyek eléréséhez a tehetsége legjavát kell mozgósítania. A tolószéket is egy kihívásnak tekintve igyekezett teljes életet élni. Megalapította a Christopher Reeve Alapítványt és  népszerűségét, valamint kapcsolatait felhasználva a gerincsérülés miatt mozgásképtelen emberek érdekérvényesítésének élharcosává vált.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

hetek.hu

kép: Wikipedia

2017 Kidsnews | All rights reserved