Október 4. – Az állatok világnapja


kidsnews (127éves) - 3 éve

1931. október 4-e óta -Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentje halálának évfordulójához igazítva- rendezik meg minden évben az Állatok világnapját, amely Magyarországon a rendszerváltás után vált igazán népszerűvé.

Persze nem csak a mai napon, hanem az év többi részén, a hétköznapokban sem szabadna elfeledkeznünk a bennünket körülvevő, életet adó természet megóvásának szükségességéről. Nem szabadna elfeledkeznünk vadállományról, az időjárásnak kitett  haszonállatainkról és a teljes mértékben tőlünk függő házikedvenceinkről sem, mert  -mint ahogy azt Assisi Szent Ferenc vallotta már a 13. században- szeretnünk és tisztelnünk kell mindent, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Az állatok világnapjának 2019-es programjai:

Az állatok világnapjának három napon át tartó rendezvénysorozattá kibővített állatkerti változata az Állatszeretet Fesztivál a fővárosi állatkertben. A Holnemvolt Várban szüreti mulatságot tartanak, szombaton a pedagógusok nyílt napját, vasárnap az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóját is megrendezik. Októberben és novemberben tart a Nyugdíjas ősz, kedvezményes belépéssel a nyugdíjasoknak és a 65 éven felülieknek. Az egyik központi téma az állatmentés, az a mentőmunka, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert partnereivel közösen folytat és amelynek keretében Magyarországon őshonos, vadon élő, védett állatfajok emberi segítségre szoruló egyedeinek mentésével foglalkoznak. A közönség is megismerkedhet néhány mentett állattal és történetükkel, az is kiderül, hogyan lehet segíteni egy sérült, legyengült vagy elárvult állatnak.

Szombaton nagyszabású rendezvénnyel ünnepli az állatok világnapját a Rex Kutyaotthon Alapítvány is. Náluk kutyás bemutató nyitja a napot, majd a gyerekek a Szép Ernő Színház interaktív mesejátékát nézhetik meg. A rendezvényen a szakemberek mellett színművészek, televíziós személyiségek is részt vesznek, akik ezzel az akcióval hívják fel a figyelmet az ember és állat közötti kapcsolat erősítésének fontosságára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

programok: MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved