Ősszel az arborétumok kihagyhatatlanok!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Megérkezett visszavonhatatlanul az ősz, így a természet egyre többhelyen örvendeztetett meg minket lélegzetelállító szépségével. Egy napsütéses őszi napot nem lehetne szebb helyen eltölteni, mint Magyarország számos arborétumának egyikében. Szerencsére itthon legtöbbünknek nem kell sokat utaznia, ha valamelyik nővénykertben vagy arborétumban szeretné érezni az avar semmihez sem fogható illatát, így most mutatunk néhány alternatívát.

A Vácrátóti arborétum

A főváros közelében található, mindössze húsz percnyi autózásra található a Vácrátóti Arborétum, ahol a kidsnews.hu szerkesztőinek korábban a szentjánosbogár rajzást volt szerencséjük megtekinteni. A botanikus kert ősszel különösen csodás látványt nyújt az idelátogatóknak.

Akinek esetleg Szarvas lenne közelebb akkor ellátogathat a a Hármas-Körös egyik holtága mentén kialakított Szarvasi arborétumba, ismertebb nevén Pepi-kertbe. A Pepi gróf által életre hívott füvészkert 82 hektáron 1600 féle fafajtával egészen lenyűgöző látványt nyújt az ide látogatóknak.

A Vértes lábánál lévő természetvédelmi területen található a 40 hektáros Alcsúti Arborétum, amelynek magját József nádor egykori kastélyának parkja képezi. Az ország egyik legimpozánsabb és legrégebbi angolpark jellegű kertje, amely csodás pihentető sétákra invitálja az arra járókat.

Persze az általunk felsoroltakon kívül még számtalan helyen élvezheted a hazai arborétumok őszi illatát. Ha szeretnéd megnézni, hogy hol találod a hozzád legközelebbi botanikus kertet ezen a linken megtalálod.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved