Tanulást segítő appok


D.Barbara (20éves) - 3 éve

A technikai forradalommal nagyon széles körben elterjedtek a mobiltelefonok és tabletek, amelyeket sok tanár és iskola átoknak tart, hiszen szerintük csak eltereli a diákok figyelmét, elveszi a szabadidejüket. Azonban ha kicsit jobban átgondoljuk a dolgot; ezek az elektronikus eszközök meg is könnyíthetik az oktatást. Nekünk, diákoknak rengeteg alkalmazást fejlesztettek ki, amellyel könnyedén és élvezetesen tanulhatunk – akár egyedül is.

Lássunk is csak párat:

School Planner – Ez egy ingyenes alkalmazás, ami tulajdonképpen egy online határidőnaplóként funkcionál. A lényege, hogy beoszthatod vele az idődet, ami az első és legfontosabb lépés a hatékony tanuláshoz.

Doulingo – ez a nagyszerű ingyenes applikáció segít nekünk a nyelvtanulásban, egyetlen hátránya, hogy magyar magyarázatokkal csak angolt lehet tanulni, a többi nyelv elkezdéséhez először az angol elsajátítása szükséges.

GeoGebra – nem más, mint egy grafikus számológép, amelynek segítségével megrajzolhatunk különböző függvényeket, megoldhatunk egyenleteket grafikus módszerrel, sőt akár kedvünk szerint játszadozhatunk is a függvényekkel és paramétereikkel. Könnyű használata miatt nem csupán a matek kedvelőinek ajánlom.

Mozaik Education – ugyan ez nem egy konkrét app, hanem applikációk csoportja, minden tagja rendkívül érdekes és hasznos a 3D-s grafikának köszönhetően. Itt több tudományterülethez kapcsolódó alkalmazással is találkozhatunk az emberi testtől kezdve a négyütemű Otto-motorig.

Honfoglaló – hát igen, ez egy játék mobil verziója, azonban amellett, hogy nagyon érdekes és szórakoztató, fejleszti az általános műveltségedet is. Akár a barátaiddal együtt is játszhatod a „Játék barátokkal” funkciót használva.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved