Te meglátod? Tizenévesek plakáttervei kaptak helyet a Budavári Hiltonban.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A  Hilton Budapest Dominikánus kerengőjében a mai napon megnyitott, bárki számára megtekinthető kiállítás apropóját az 1873. november 17-én létrejött Budapest évfordulója szolgáltatta. A fiatal fotósok igyekezetek lencsevégre kapni az egykori Pest, Buda és Óbuda hangulatát, miközben alkotásaikban legalább akkora hangsúlyt kellett kapjon az egyesült főváros napjainkat jellemző lüktetése is, így a plakátokon érdekes egyveleget alkot a múlt és a jelen, a valóság és a képzelet.

A rendezvény nem titkolt célja volt többek között az is, hogy erősítse lokálpatriotizmust és rávilágítson Budapest gazdag építészeti valamint kulturális örökségére is. Fővárosunk ugyanis több olyan turisztikai szempontból is kiemelkedő látnivalóval bír, amelyek 1987-ben a Világörökség részeivé is váltak.

Ezek ráadásul bárki számára megtekinthetőek és egy kellemes városi sétával is könnyen elérhetőek- tudtuk meg Somody Beátától a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium művészeti tanárától.

Arra a kérdésre pedig, hogy a mostani tizenévesek hogyan látják a magyar fővárost egy rögtönzött tárlatvezetésen kaptunk választ Wágner Viktóriától, Westsik Lucától, Cozombolis Leonidásztól, valamint Heuszler Ákostól.

Érdemes tehát az őszi szünetben ellátogatni a Budai Várba, hogy a november 19-ig nyitva lévő kiállításon a fiatal alkotók művein keresztül kerülhessenek új megvilágításba mindennapjaik helyszínei.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved