Veszélyben a szamarak a túlsúlyos nyaralók miatt.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A görögországi Szantorini szigetén az állatvédők nyomására betiltották a szamárháton utazást a 100 kilogrammnál nehezebb embereknek mivel az állatok rendszeresen gerincsérüléseket és nyílt sebeket szenvedtek el miattuk. Az Égei-tenger gyöngyszemeiként is emlegetett vulkáni eredetű szigeten egyébként rendkívüli népszerűségnek örvend a szamárháton utazás, amit leginkább akkor vesznek igénybe az energiadeficittel küzdő és gyakran túlsúlyos turisták amikor valamelyik szűk utcákon megközelíthető, magaslati ponton lévő látványosságra kíváncsiak.

A szamarak szenvedését, életkörülményeit kifogásoló panaszok azonban igencsak megsokasodtak az elmúlt években, az idei nyáron pedig már több mint 100 000 aláírást gyűjtöttek össze a Donkey Sanctuary aktivista csoport tagjai a petíciójukra.

A széles társadalmi összefogásra tekintettel bevezetett új szabályozás szerint a vállalkozó kedvű gazdáknak biztosítani kell a „szamarak egészségi állapotának magas szintjét”, vagyis nem csak a súlyhatárra, de az állat etetésére, itatására, valamint a paták épségére is oda kell figyelni.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

edition.cnn.com

2017 Kidsnews | All rights reserved