Viszlát DVD


kidsnews (127éves) - 3 éve

A napokban röppent fel a hír, hogy az egyik legnagyobb brit áruházlánc befejezi a DVD lejátszók értékesítését, így nagy valószínűséggel hamarosan elbúcsúzhatunk az 1995-ben létrehozott optikai elven működő technológiától világszerte.

Az online tartalomszolgáltatás és a bárhol elérhető internet verte be az utolsó szöget a DVD képzeletbeli koporsójába mondják sokan a hír hallatán, de nem csak erről van szó. Az elmúlt években drasztikusan megnőtt a multimédiás tartalmak és a játékszoftverek helyigénye amelyekhez a hagyományos optikai lemezek kapacitása már réges-régen nem volt elégséges. A szinte filmszerű játékmenetek és a 4K-s tévék korában a DVD 720×480 pixeles felbontása már-már megmosolyogtató, így nem véletlen, hogy a kereslet gyakorlatilag a nullára csökkent.

A fejlődésnek persze nem a DVD az első „áldozata”, hiszen ugyanígy vonult nyugdíjba a VHS, a magnókazetta és a floppy is korábban.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved