10 dolog, amiért érdemes kilátogatni a PlayIT-re.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A hétvégén ismét megrendezésre kerül Budapesten a régió legnagyobb gamer rendezvénye, a PlayIT Show, ami az ígéretek szerint minden eddiginél változatosabb és színvonalasabb programmal várja az érdeklődőket, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig.

Az e-sport évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és a PlayIT-en megrendezett bajnokságok eddig is a legnagyobb hazai tornák közé tartoztak, ezúttal azonban valami egészen új kezdeténél lehetnek ott azok, akik kilátogatnak a rendezvényre. A PlayIT ad otthont ugyanis a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első ligáit felvezető osztályozó kupák döntőinek, ahol az ország legjobb csapatai és játékosai mérkőznek meg egymással a legismertebb játékokban. A tét most sem kicsi, hiszen a Counter-Strike bajnok például kvalifikálja magát az ESL Bukarestre, ahol 50 ezer dollár a tét.

Persze nemcsak a profi e-sportolók találják meg a saját szórakozásukat a PlayIT-en, hanem a feltörekvő tehetségek is kibontakozhatnak. A GameStar E-sport Alkalmassági Tesztlabor például tökéletes lehetőséget biztosít, hogy a vállalkozó szelleműek próbára tegyék a reakcióidejüket, szem-kéz koordinációjukat, helyzetfelismerő képességüket, ráadásul nemcsak videojátékokban.

Ahogy az e-sport, úgy a cosplay is nagyon régóta szerves része a PlayIT-nek, a jelmezesek pedig ismét lehetőséget kapnak, hogy megmutassák alkotásaikat. A nagyszabású cosplay verseny mellett a Cosplay Village megannyi izgalmas programmal, bemutatókkal, workshopokkal várja az érdeklődőket, és természetesen a legnagyobb hazai klubok is képviseltetik magukat. Ha mindez nem lenne elég, a PlayIT-en kerül megrendezésre a CICAF 2019 selejtezője, ahol a legjobb páros meghívást kap a Kínában megrendezésre kerülő China Cosplay Super Show-ra.

Természetesen sztárvendégekkel is erősít a PlayIT, méghozzá olyanokkal, akiket egyébként eddig szinte csak jelmezben láthatott a nagyérdemű. A Trónok harca sorozat Éjkirályával és a Harry Potter mozik egyik sztárjával szombaton találkozhatnak a rajongók egy közös fotó vagy autogram erejéig, vagy beülhetnek néhány izgalmas előadásra, ahol a színészek mesélnek majd nem mindennapi munkájukról.

Előadásokra nemcsak itt, hanem a Nagyszínpadon is lehet számítani, ahol egész hétvégén váltják egymást a meghívott vendégek, de természetesen nem maradnak el a megszokott versenyek, vetélkedők, bemutatók, és a jól bejáratott kvízek sem, ahogy attól sem kell tartani, hogy bárki üres kézzel távozik majd a színpadról. Itt kerül sor a PlayIT Ház döntőseinek végső megmérettetésére is. A színpadi programot mindkét nap egy-egy különleges koncert zárja.

A zenerajongóknak ráadásul nem is kell beérniük ennyivel, hiszen a szombati napot egy fergeteges buli zárja. A PlayIT átadja a terepet az ország egyik legnépszerűbb bandájának, akik egy egész estés koncerttel készülnek. A Wellhello most először lép majd fel az új felállással, így egy igazi csemegére számíthatnak a rajongók.

A nagy sikerre való tekintettel a társasjátékok megszállottjait most minden eddiginél több program várja a PlayIT-en. A hazai társasjátékos élet legfontosabb szereplői, kiadók, forgalmazók és társasjátékos klubok is képviseltetik magukat a társasjátékos zónában, így nemcsak megvenni, de kipróbálni is ki lehet az összes izgalmas alkotást. Sőt, fejlesztők is kilátogatnak saját játékaikkal, így az érdeklődők megjelenés előtt álló prototípusokat is szemügyre vehetnek, így beláthatnak egy kicsit a játékfejlesztés kulisszái mögé.

 2017 Kidsnews | All rights reserved