Ármány és megtévesztés Artúr Király udvarában, Avalon-nal játszottunk.


Zuzmó (17éves) - 3 éve

In medias res. Az „Avalon” nevű társasjáték nekem leginkább a régi kacsintós gyilkosos játékhoz hasonlít, csak persze sokkal összetettebb, kifinomultabb verzióban, és igényesebb megjelenéssel, mivel a játékban található kártyák grafikája egyszerűen lenyűgöző. Az Avalon Artúr király udvarában játszódik, ahol mindenkinek meg van a maga szerepe, aminek kiderítéséhez a játék elején kártyát húz, de csak néhány kiválasztott ismerheti a játékosok karaktereit, így legtöbb játékos számára rejtély a többiek kiléte.

Az egész játék, amit egyébként minimum 5 maximum 10 játékos játszhat – szerintem minél többen vagytok annál érdekesebb!-, a jók és a rosszak szüntelen harcára épül. De ahogy az életben is, itt sem mindig a jók nyernek majd.

Képre kattintva a ” KIDSNEWS20182 ” kuponkóddal kedvezményesen megvásárolhatod.

A játék elején ki kell választani egy vezetőt, aki majd az egész, kb. 30 perces partit irányítja. Bárki állíthat magáról bármit, senki sem tudja, ki kivel van, ki a jó, ki a gonosz, ki kicsoda valójában. A játékban résztvevők az asztal alatt jeleznek a lábukkal, kacsintgatnak egymásnak a játékosok miközben ez is lehet, hogy csak a megvezetés és színjáték része, szóval a lényeg, hogy dunsztod sincs ki mond igazat és ki nem.

Mordred bérenceinek és Artúr hű követőinek is három küldetés sikeres véghezvitele a cél, de ha sikerül megölnünk Merlint a varázslót akár győzedelmeskedhetünk is. Itt a  csavar annyi, hogy ez mind csak a gonoszokra igaz, mivel, ha Artúr támogatói gyilkolják meg véletlenül őt (mivel sosem lehetünk biztosak abban ki kicsoda), akkor ők pont ezzel veszítenek.

Szívből ajánlanám azoknak, akik szeretnek érvelni, titkolózni, dönteni és jól észre tudják venni az apró jeleket, figyelni tudnak a részletekre nem csak arra, hogy ki mit mond, hanem a tettekre is. Eközben meg is kell tudni tartani a hidegvérünket, ugyanis ez tipikusan az a társasjáték, amin brutálisan össze lehet veszni… A legfontosabb tanács, hogy ne bízz senkiben, mert tuti, hogy a legjobb haverod is megpróbál majd félrevezetni.

Összeszokott baráti társaságoknak, nagy családoknak igazán szórakoztató, de akár új emberek megismerésére is bevethető csapatépítő játék. A játékmenet végig izgalmas és élvezetes, de aki nem bírja a feszültséget és a stresszt az inkább keressen más elfoglaltságot!

 

A kidsnews.hu kedvelőinek a Gémklub Kft. egyedi

10% kedvezményt biztosít

Ide kattintva tudsz érvényesíteni és a “KIDSNEWS20182” kuponkóddal kedvezményesen megvásárolhatod.

(A kedvezmény érvényesítéséhez csak tedd a kosárba a játékot, majd a kuponkód  beviteli mezőjébe írd be a kuponkódot.- KIDSNEWS20182-)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 Forrás:

kép: gameklub

2017 Kidsnews | All rights reserved