Az EU irányelv, ami megtizedelheti a youtubereket.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Teljesen átformálhatja a korábban megszokott világunkat egy nemrégen elfogadott Európai Uniós irányelv 13. cikkelye, amely arra kötelezné a szolgáltatókat, így a Facebook-ot és a YouTube-ot is, hogy szerzői jogi szempontok szerint ellenőrizzék és szűrjék a hálózatukra feltöltött tartalmakat.

Sokan úgy vélik, hogy bár a szigorítás nagyobb védelmet nyújthat az alkotók számára nagymértékben korlátozni fogja a szólásszabadságot és az önkifejezés lehetőségét az interneten, miközben százezrek megélhetését sodorhatja veszélybe.  A változást leginkább azok fogják megérezni, akik idegen tartalom másolásával, megosztásával, mixelésével vagy éppen alámondásával keresték a kenyerüket. Nehéz helyzetbe kerülnek tehát az online Dj.-k, a youtuberek valamint a kisebb infrastruktúrával rendelkező online platformok is, és egészen biztos, hogy bezárhatják a boltot a mémgyárak.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

kép: youtube

2017 Kidsnews | All rights reserved