Az Európai Bizottság nem fogadta el az olasz költségvetési terveket.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az olasz kormánynak összesen két hete van arra, hogy átgondolja 2019-es költségvetését mivel azt meglehetősen aggályosnak találta az Európai Bizottság. A döntéssel Olaszország lett az első olyan tagállam az EU történetében, amely a bizottság ráhatása miatt kénytelen áttervezni költségvetését.

A jelenlegi olasz kormány politikai és gazdasági szempontból sem indult a legkedvezőbb helyzetből, mivel egy igazi európai politikai rémálomként a rendszerellenes-populista-euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalomból és a szélsőjobboldali pártból a Ligából alakult. Mindezeken felül Róma államadóssága már most az ország GDP-jének 131 százalékánál jár, amely igencsak rontja az olasz gazdaság egyébként sem szárnyaló teljesítményét.  A rossz gazdasági mutatók miatt pedig megengedhetetlen, hogy Róma még nagyobb hiányokkal tervezen, bármit is igért a választási kampányában a két kormányzó párt.

A döntés ellenére az unió több vezetője is kiemelte, hogy nem szeretnének válságot kirobbantani az országban és azt is, hogy az intézkedés nem az olasz kormány céljait kérdőjelezi meg, de az államadósság csökkentése elkerülhetetlen.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved