Bohém Rapszódia, elsők között néztük meg.


Orbók Réka (22éves) - 3 éve

Nincs olyan ember a Földön – még a fiatalok között sem –, aki ne hallotta volna a Queen valamelyik nagy slágerét; akár a Bohemian Rhapsody-t, a We’ll rock you-t vagy éppen a We are the champions-t. Mindezek ellenére 2018-ra jutottunk el odáig, hogy kapjunk egy Queen/Freddie Mercury életrajzi filmet: a Bohém Rapszódiát.

Lehetőségem volt elsők között látni ezt a biztosra vélt sikerfilmet.

Mivel igaz eseményeket vittek a nagyvászonra, így sejthetjük a befejezést, tisztában vagyunk a dalokkal, mégis az egész képes volt egy új élményt nyújtani. A kicsivel több mint két óra alatt megtudhatjuk, hogyan is állt pontosan össze a banda, hogyan vált ismerté Freddie, hogy készültek a dalok.

Miközben néztem a filmet és felcsendült egy-egy jól ismert dal, sokszor csak behunytam a szemem és hagytam, hogy átjárjon. Még a libabőröm is libabőrös lett. A hangzás valami eszméletlen volt, mintha a Queen játszana a színpadon én pedig az első sorban állnék. Eredeti koncertfelvételeket újítottak fel, amitől csak még élethűbb lett az egész.

Rami Malek fergetegesen alakítja Freddie Mercury-t. Miden mozdulata, minden gesztusa tökéletesen illik az általa megformált karakterhez. Számomra az egyetlen dolog, ami talán zavaró; az a kicsit eltúlzott fogméret. Mint tudjuk a frontembernek elég nagy, előre álló fogai voltak, ezért sem gondolták, hogy tud rendesen énekelni. A filmbe is ezt akarták érzékeltetni, de egy kicsit átestek a ló túloldalára. Néha azt éreztem, hogy még Rami Malek-et is zavarja. De ennél több hibát én nem fedeztem fel.

A film 12+-os besorolást kapott, de én nem ajánlom 14-15 év alatt. Nem azért mert Freddie Mercury homoszexuális volt, ezt a film nagyon diszkréten kezeli,  hanem mert előre tudjuk, hogy a film nem fog haply end-el véget érni a halálos AIDS elleni küzdelem miatt és elég megrázó élmény látni valakit aki tudja hogy hamarosan meg fog halni mégis a szenvedélyének a zenének igyekszik élni.

De aki szereti a Queent, Freddie Mercury-t és szeretne egy jó filmet látni, annak ez egy kötelező darab. Ezt a filmet tényleg érdemes moziban megnézni, mert fontos a jó hangzás a teljes filmélményhez. Sőt, a legtöbbek a szülőkkel is el tudnak menni, mert ők pont akkor voltak fiatalok, mikor a banda befutott. Nincs kifogás, irány a mozi!

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Képek: Fórum Hungary

2017 Kidsnews | All rights reserved