Életed küzdelme – Captain Sonar társasjáték bemutató.


Poscher Dominik (21éves) - 3 éve

A Captain Sonar egy stratégiai társasjáték. Az utóbbi fogalom első felével egyet lehet érteni, a használat után azonban kiderült, játéknál itt jóval többről van szó. Már amennyiben hozzám hasonlóan heves vérmérsékletű, győzelemre kiéhezett játékostársakkal sikerül összeülni. Ez esetben – szóbeli ütközeteket sem megvető – parázs összecsapás várható.

Összességében tehát érdemes ezt a fajta hangulatot megteremteni feltéve, ha a kedves ismerősök felülmúlása örömet tud szerezni, és aztán egy jót tudunk nevetni az egészen. A legextrémebbek akár behűtött pezsgővel, és a “We are the champions” nevű nóta készenlétbe helyezésével is hangolódhatnak.

Természetesen más felfogásban, akár a vasárnapi húsleves után, hirtelen ötlettől vezérelve is neki lehet vágni a játéknak, az izgalom ugyancsak garantált lesz.

Képre kattintva a ” KIDSNEWS20182 ” kuponkóddal kedvezményesen megvásárolhatod.

Maga a játék egyébként a torpedóhoz hasonlítható, annál azonban sokkalta összetettebb. A szerencse alig játszik szerepet, a kapitány, a lokátor, a mérnök és az első tiszt összehangolt munkája vezethet sikerhez. Ők négyen képeznek egy csapatot, nyilván legjobb esetben minden pozíciót egy ember tölt be (vagyis maximum nyolcan vehetnek részt a játékban), de akár négy fő (2 v 2) is jól mulathat. Mindenkinek megvan a maga feladata, amit ha jól lát el, és a rendkívül lényeges kommunikációval sincsen gond a tagok között, akkor lehet úgynevezett sérülést ejteni a másik csapaton, amelyből összesen négy szükségeltetik a győzelemhez. Egyébként a riválisok között egy elválasztó falat kell elhelyezni, melynek rajzai – de egyébként már maga a megléte is – rögtön jelzi, itt nem babra megy a játék.

A borító 45 percet ír, ugyanakkor az összecsapás hosszát sok tényező befolyásolja, a taktikai adok-kapokból akár egy több órás játék is kisülhet. Elméletileg 12 éves kor felett lehet csatlakozni, ami egyébként nagyjából egy korrekt szám, hozzátéve, hogy a 10 éves gyerkőc sem fogja kínok között eltölteni életét a parti alatt.

A szabályzat elolvasását és memorizálását a kezdés előtt érdemes megejteni, hogy aztán ne a győzelem kapujában röppenjenek fel a “miiii, ezt nem is tudtam”, “ez nem így van”, “mit csalsz”, “ilyet lehet?” féle mondatok. Egyébként a regula tényleg bonyolultnak tűnhet, de egy kevés türelemmel és odafigyeléssel nem okozhat gondot, szóval a 2 perc után “játszunk mást” közlő embereket tessék kitartásra bírni.

Megéri…

 

A kidsnews.hu kedvelőinek a Gémklub Kft. egyedi

10% kedvezményt biztosít

Ide kattintva tudsz érvényesíteni és a “KIDSNEWS20182” kuponkóddal kedvezményesen megvásárolhatod.

(A kedvezmény érvényesítéséhez csak tedd a kosárba a játékot, majd a kuponkód  beviteli mezőjébe írd be a kuponkódot.- KIDSNEWS20182-)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved